Son dönemde artan soğan fiyatları tartışma konusu oldu. Özellikle, verimli arazilerin bulunduğu Adana ve Bursa'da soğan hasadına başlandı. 31 Mart'tan bu yana devam eden hasatta tarlada kilogram fiyatı 17-18 lira olan soğan, şu anda 6-8 liraya, 2'nci kalite soğan ise 3-4 liraya kadar geriledi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini belirtirken, "Şu an soğanın tarlada toptan kilogram fiyatı 7-8 lira arasında. Hatay soğanı da Adana soğanından 1-2 lira daha fazla." diye konuştu.

"FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK"

Fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini anlatan Mehmet Akın Doğan, daha sonra şunları söyledi: "Marketteki yüksek fiyatlar 3-4 gün önce sökülen soğan fiyatları. Şu anda soğan tarlada tüccar tarafından kilogramı 6-8 liradan sökülüyor ve marketlere ulaşması 8-9 lira. Hal ve marketlerde 10-15 liradan satılacaktır. Fiyatlar 3-4 gün sonra yansır. Bu fiyatların daha da aşağı düşeceği kesin gözüküyor. Vatandaşlarımız 3-4 gün sonra çok ucuza soğan yiyecek. Hatta benim bu 6-8 lira dediğim soğan en kalitelisi. 2'nci kalite soğanlar 3-4 liradan sökülüyor."

Yılın 2. enflasyon raporu ne zaman açıklanacak? Yılın 2. enflasyon raporu ne zaman açıklanacak?

SOĞANIN KİLO FİYATI 7 LİRAYA DÜŞTÜ

Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da muhalefetin soğan fiyatları üzerinden algı yapmaya çalıştığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ahlaksızlar patatesi domatesi 15-20'lara çıkardı. Şimdi 7 buçuk liraya düştü." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca soğan fiyatlarında yapılanlarla ilgili olarak da, "Şu seçimden sonra sıkıysa bu oyunları yapsınlar hepsi soluğu yargıda alacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: EN SONHABER