Son dakika haberi: AFAD'ın verilerine göre Van'ın Başkale ilçesine 77 kilometre mesafede 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 09.05'te meydana gelen deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

VAN DEPREMİNİN 12. YILDÖNÜMÜNDE DEPREM OLDU

Tarihler 23 Ekim 2011, Pazar gününü gösterdiğinde Van 7,2’lik büyük bir depremle sarsıldı. 23 Ekim tarihinde meydana gelen depremin şoku atlatılmadan Van 9 Kasım’da 5,6 ile bir kez daha sarsıldı. O depremlerde Van’da 2 binin üstünde bina yıkıldı, 644 kişi hayatını kaybetti, on binlerce insan yaralanmıştı. Van depreminin 12 yıl dönümünde Van'ın Başkale ilçesine 77 kilometre mesafede 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 09.05'te meydana gelen deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

UZMANLAR VAN’I UYARMIŞTI

Son dakika! Amedspor’un kupa töreni programı belli oldu Son dakika! Amedspor’un kupa töreni programı belli oldu

6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depreminin etkileri devam ediyor. Yaşanan deprem felaketi sonrası birçok fay hattı kayarken Türkiye’nin farklı illerin dede depremler meydana geldi. Yaşanan deprem sonrası aktif diri fay hatları açıklanırken Van’da da iki aktif diri fay hattı olduğu açıklandı.

Deprem uzmanları hemen hemen her fırsatta Van’ı uyarırken 2011 Van depreminin 12 yıl dönümünde Van’da deprem oldu. AFAD’ verilerine göre; saat 09.05'te meydana gelen 4.büyüklüğündeki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Editör: Ömer Aykaç