Son dakika haberi... Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var.

İsrail, Gazze'den kaçan sivillerin konvoyunu bombaladı. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Rusya'daki silahlı saldırıyla ilgili yeni gelişme! Rusya'daki silahlı saldırıyla ilgili yeni gelişme!

İsrail-Filistin çatışması 7'nci gününde şiddetini artırarak devam ederken Filistin'den bir açıklama geldi. 

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu. 

İSRAİL'DEN HAMAS'A 24 SAAT SÜRE

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere güneye geçme çağrısında bulunmuştu.

BM ise kuzeydeki yaklaşık 1.1 milyon kişinin 24 saat içinde güvenli bir şekilde güneye tahliye edilmesinin mümkün olmadığını belirterek kararın iptal edilmesi çağrısı yaptı.

İsrail'in Gazze şehrinin tahliye edilmesi çağrısının ardından Hamas ise Gazze sakinlerine evlerini terk etmemeleri yönünde açıklama yaptı. 

Ordu sözcüsü sosyal medye hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun saat 20.00'ye kadar haritada işaretlenen rotaya dokunmaktan kaçınacağını belirtmek isterim. Kendiniz ve sevdikleriniz için endişeleniyorsanız talimatlarımız doğrultusunda güneye yönelmelisiniz." ifadelerini kullandı.

HAMAS'TAN "AKSA TUFANI" OPERASYONU

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Editör: Şaban Beyazsaç