Türkiye Futbol Federasyonu, ilk kez geçtiğimiz hafta yayınladığı VAR kayıtlarını maçların tamamlanmasıyla birlikte bu hafta da yayınladı. Birçok tartışmalı pozisyonun olduğu 27. haftadaki VAR kayıtları TFF'nin sosyal medya hesaplarından resmen açıklandı.

Lokanta ve kafeler için KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de Lokanta ve kafeler için KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de

Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle:

Gaziantep FK - Başakşehir mücadelesinin 77. dakikasında ev sahibi ekibin attığı golle ilgili inceleme verildi. Pozisyonu izleyen hakem Ali Şansalan, faul sebebiyle golü iptal etti.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının 90+1. dakikasında hakem Cihan Aydın'a, inceleme önerildi. VAR monitörüne giden hakem Aydın, Kasımpaşa savunmasında Yunus Emre'nin topa elle müdahale ettiğini belirleyerek penaltı noktasını gösterdi.

Fatih Karagümrük - Alanyaspor müsabakasında 31. dakikada Ryan Mendes'in, Hadergjonaj'a yaptığı müdahaleyi sarı kartla cezalandıran hakem Tugay Kaan Numanoğlu, pozisyonu izledikten sonra sarı kartı iptal ederek kırmızı kartla oyuncuyu dışarı gönderdi.

Galatasaray - Antalyaspor karşılaşmasının 9. dakikasında ev sahibi atağında hakem Abdulkadir Bitigen, VAR'dan uyarıldı. Ceza sahası içerisinde Tete'ye tekme atıldığı gerekçesiyle penaltı noktası gösterildi.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçındaki penaltı pozisyonu

VAR hakemi Erkan Engin: Potansiyel elle oynamadan dolayı sahada inceleme öneriyorum. Potansiyel elle oynamadan penaltı.

Hakem Cihan Aydın: Geliyorum abi

Erkan Engin: Önce oyuncunun eline temasını göstereceğim. Sonra açıklığını ve topun sekmesini. Acele etme. Kararını teyit edelim

Cihan Aydın: Ekrana geldim. Temas anını gördüm. Gördüm teması, kolu açık. Oyuncunun kafasına çarpmıyor değil mi?

Erkan Engin: Direkt eline geliyor

Cihan Aydın: Kararım penaltı, kart yok

Galatasaray - Antalyaspor maçındaki ilk penaltı

VAR hakemi Özgür Yankaya: Kadir sana potansiyel penaltı için inceleme davet ediyorum. Kadir önce temas noktasını gösteriyorum. Sonra yavaş hızda oynatıyorum. Şimdi normal hızda oynatacağım. İlk topa kırmızılı oyuncu vuruyor.

Hakem Abdülkadir Bitigen: Tekrardan yakından oynatır mısın, biraz yavaş. Ondan emin olmam lazım. Kırmızılı topa vuruyor, rakibi ona vuruyor. Kararım, penaltı.

Hakemin monitöre çağrıldığı pozisyonlar paylaşılıyor

Hakemin VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonların kayıtları sesli ve görüntülü olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

On Field Review (OFR), Sahada İnceleme olarak tanımlanan, yani sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip izlediği pozisyonlar için bu uygulama geçerli olacak.

Süper Lig maçlarında maçın hakeminin VAR monitörüne gittiği pozisyonların görüntüsü ve konuşmaları, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF Youtube kanalı ve Facebook hesaplarından kamuoyu ile paylaşılacak.

(Görüntüler BeIN Sports'tan alınmıştır.)

Kaynak: ENSONHABER