Yıllar önce restore edilen tarihi tekel binası, adeta kaderine terk edildi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında “Tarihi Tekel Binasının Turizme Kazandırılması" projesine konu edinen bianaya ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Vanolay Gazetesi’nin haberine göre, restorasyonu tamamlanarak bir kültür evi şeklinde dizayn edilen Tekel Binası, kültür evi olarak açılmazken, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tahsis edileceği söylendi. Ardından Van TV programında konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, temsilciliğin Tekel Binası’ında kurulacağını açıkladı. 

Van'da park halindeki araca silahlı saldırı: 1 kişi öldürüldü! Van'da park halindeki araca silahlı saldırı: 1 kişi öldürüldü!

“DIŞİŞLERİ TEMSİLCİLİĞİ YAPILACAK”

Van’da Dışişleri Temsilciliği’nin kurulacağı müjdesini veren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, temsilciliğin nereye kurulacağını katıldığı TV programında açıkladı. Van TV’de yayınlanan programda konuşan Kayatürk, Dışişleri Temsilciliği’nin Tekel Binası’nda kurulacağını açıkladı. Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile görüştüklerini ve tekel binasında karar kıldıklarını belirten Kayatürk, “Geçtiğimiz gün Ankara’da iken Hakan Fidan ile karşılaştık. Sayın Hakan Fidan’a dedim ki Van 7’nci Dışişleri Temsilciliği’ne kavuşacak. Evet dedi biz söz verdik. Kararı geçtiğimiz hafta duyurduk. Şimdi o binanın da hangi bina olacağına kararımızı verdik. Bu bina yani üç aşağı beş yukarı tekel binası. Sayın Valimizle de konuştuk. Aynı zamanda orada hem Dışişleri Bakanlığı’nın temsilciliğini açacağız. Hem de içinde Avrupa Birliği departmanı açacağız. Yani Avrupa Birliği departmanı da ilk defa Ankara’nın dışında bir ilde açılmış olacak. Onu da Van’da açacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Aykaç