Kuzey Irak'ta yürütüler Pençe Kilit Harekat bölgesindeki askeri üs bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları sonrası 12 askerin şehit olması Ülkeyi yasa boğdu. Hain saldırı sonrası bir çok kesimden kınama mesajları yayınlanırken HÜDA PAR tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu. İktidar partisinin ittifak ortağı olan HÜDA PAR'ın her hangi bir açıklama yapmamasına sosyal medya kullanıcıları tarafından gündeme getirildi.

Ertem Şener'den Vanspor'a tam destek! Ertem Şener'den Vanspor'a tam destek!

HÜDA PAR Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisin'de yapacağı konuşma öncesi terör saldırısına değinerek şu ifadeleri kullandı;

“Bir gün arayla meydana gelen menfur terör saldırılarında Çorum, Denizli, Elazığ, Gaziantep, İzmir, Malatya, Manisa, Mardin, Sinop, Tokat, Yozgat ve Zonguldak illerimize ateş düştü. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, arkadaşlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Memleketimizin huzuruna kurşun sıkanları ve kardeşliğimize yönelik her türlü terör eylemini lanetliyorum. Milletimizin huzurunu ve kardeşliğini hedef alan kurşundan daha ağır sözleri de kınıyorum. Birliğimize sıkılan her kurşun Siyonizme ve küresel emperyalizme hizmettir.”

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç ve HÜDA PAR sözcüsü Yunus Emiroğlu önceki gün Malatyalı şehidin ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini iletmişti. 

Editör: Önder Bilaloğlu