Türk Hava Yolları’nın yapacağı yeni personel alımı müjdesi verildi. Türk Hava Yolları tarafından yapılacak olan personel alımlarında, kabin memuru, 2. pilot, ofis çalışanı, personel gibi farklı kadrolarda istihdam etmek üzere 7000 personelin daha alınması bekleniyor. THY’ye başvuruların THY kariyer sayfası üzerinden Nisan ayı itibarıyla gerçekleşmesi bekleniyor.

THY rekor kar elde etti!

Türk Hava Yolları en son yapmış olduğu duyuruda personel alımlarına ilişkin müjdeli haberleri verdi. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar kadro araştırmasına devam ediyor. Bu personel alımı kapsamında 7.000 kişinin istihdam edileceği netleşti. Alımların Nisan ayı içerisinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Türk Hava Yolları'nın 2023 yılında belirlenen finansal tabloları açıklandı. Şirket tarafından KAP'a yapılan bildirimlere bakıldığında, THY'nin 2023 yılı içerisindeki verileri paylaşılırken kar oranının rekor seviyeye çıktığı belirlendi. 6.1 milyar dolarlık kar elde etmiş olan THY, rekor sayıda personel istihdamına ev sahipliği yapıyor. Finansal veri tablolarına göre, THY'nin toplamda 83 bin kişilik personel kadrosu olduğu açıklandı. Verilen bu sayının yapılacak personel alımlarıyla birlikte yaklaşık 90 bine kadar artacağı belirlendi.

THY’den 7000 personel alımı!

Acı biber yeme yarışması: 3 dakikada 323 gram yedi Acı biber yeme yarışması: 3 dakikada 323 gram yedi

THY’den bekleyenleri sevindiren bir haber geldi. Nisan ayı içerisinde yapılması beklenen personel alımlarına ilişkin duyurular bekleniyor. Personel sayısı 82 bin seviyesinde bulunurken 7 bin personel daha alınma durumu var. Yeni personel alımı yapılacağını belirten Bolat, "Daha önceden yapılmış olan başvurular üzerinden işe alım süreçlerimiz devam ediyor.

Kabin memuru alımı için nisan ayı içinde ilana çıkacağız," diye belirtmişti. Ocak ayı içerisinde yapılan bu açıklama ile birlikte bu sürecin ardından 7 bin personel daha alınması bekleniyor. Çeşitli kadrolarda istihdam edilmek üzere alınması beklenen 7000’ e yakın personel için başvurulara ilişkin detaylar ilerleyen günlerde resmi web sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Kaynak: mebpersonel.org