İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ortak düzenlediği basın toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Lice'de yaşanan "bayrak indirme" hadisesi hakkında şunları söyledi;

"Diyarbakır'da bayrak indirilmesi konusunda söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse onu siz benden duymuş olun. Konuyla ilgili İçişleri teftiş başlatmış durumdadır. Bunun çocuk olması bir şey değiştirmez. Bizim kutsalımız olan bayrak indiriliyorsa bunun karşılığı mutlaka olacaktır. Çocuktur diye kutsalımıza bu şekilde saldırmak olayına sessiz kalmamız mümkün değildir. Bayrağın indirilmesine göz yuman, o birlikte görev yapan asker ya da komutan her kimse bunun bedelini ödeyecekler.

Halkımıza çağrıda bulunuyorum. Bütün bunlar çözüm sürecini bozmaya yönelik adımlardır. Bu provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım. Annelerin gösterdiği tavrı herkesin aynı şekilde göstermesini istiyorum. Yol kesmek eşkıya işidir. Bundan böyle bunu yapanlar da bedelini ödeyecektir. Gerekli talimatlar verilmiştir. Kimsenin ülkemizin huzurunu bozmaya hakkı yoktur.”

Editör: TE Bilisim