Başbakan Binali Yıldırım, Et ve Süt Kurumu kombinasının açılışında konuşuyor. Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle;

Ülkemizin geleceğini karartmak isteyenlere karşı 79 milyon vatandaşımız gereken dersi vermiştir.

Bizim bu ülke için hayallerimiz var ama hayal taciri değiliz, her hedefin hesabı kitabı var. 20 Aralıkta Boğazın altından geçen Avrasya tünelinin açılışını yapacağız. Dedemiz Fatih, İstanbul'u fethederken gemileri karadan denize indirdi, torunları Erdoğan trenleri ve arabaları denizin altından geçiriyor.

Senede iki kez ekim biçim zamanlarında destek verelim dedik.Tarım yapılacak alanları 941 havzaya ayırdık, nerede ne ekileceği belirlendi. 

 

İNDİRİM MÜJDESİ

Tarımda iki önemli kalem olarak gübre ve yakıt var. Gübre için vergileri kaldırdık. Toplamda yüzde 30-40'a vara gübre ucuzladı. Tarım Bakanlığı, biyolojik gübreye yöneliyor. Kimyasal gübre işinden yavaş yavaş çıkarak organik gübreye geçeceğiz. 2018 desteklerinden itibaren mazotta da önemli bir indirim geliyor. Çiftçiler tarlasını sürerken, deponun yarısı sizden yarısı bizden. Mazotu 1 lira yapacağım diyenlere inanmayın, hayal tacirliği yapıyorlar. Artık ovalarımız ve meralarımız boş kalmayacak. 2023'e kadar hedef 7 milyon hektar araziyi sulu tarıma açmak. Tarlada ziyan olan ürün dönemi artık kapanıyor. Ürünler lisanslı depolarda saklanacak ve ne zaman para ediyorsa o zaman piyasaya sürülecek.

Editör: TE Bilisim