Van’da 2011 yılında yapımına başlanan Van Çevre Yolu’nun büyük bir bölümü bitirileceğini belirten Vali Balcı, “Çevre yolu projesi de devam ediyor. Bu proje de çok anlamlı ve önemli. İnşallah bu sene büyük kısmını tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl içinde trafiğe açılmış olacak.” dedi

Van Gölü kıyıları, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 1100 dönümlük alandaki rekreasyon projesi ve "Sahil Yolu" çalışması ile güzelleştiriliyor. Bu kapsamda, Tuşba ilçesindeki Yaşar Kemal Parkı ile Edremit ilçesindeki Evliya Çelebi Uyguma Oteli arasında bulunan Van Gölü kıyısındaki 11 kilometrelik kısımda 30 metre genişliğinde 2'si gidiş 2'si geliş olmak üzere 4 şeritli sahil yolunun yapımında sona gelindi.

SAHİL YOLU PROJESİ VAN’IN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN

Sahil yoluyla entegre olacak şekilde kıyı şeridindeki 1100 dönümlük bölgede ise içinde bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları koruma altına alınan büyük bir park planlandı. Vatandaşları Van Gölü'nün eşsiz doğasıyla buluşturmak, insanların aileleriyle dinlenebilecekleri alanlar oluşturmak amacıyla inşa edilen parkta, demir direkler üzerine 3 bin 500 metrelik ahşap yürüyüş yolu, seyir terasları ve dinlenme alanları inşa edildi. Kentteki en büyük projelerden biri olan sahil yolu ve rekreasyon alanında 9 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma yerleri, çocuk oyun grupları, spor aletleri, kuş gözlem noktaları ve yürüyüş yolu yapıldı. Kasımda hizmete sunulması planlanan sahil yolu projesinin hem şehir trafiğini rahatlatması hem de kentin sosyal ve ekonomik hayatına katkı sağlaması bekleniyor.

"İNSANLARIMIZIN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMIŞ OLACAĞIZ"

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, sahil yolundaki çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını söyledi. Van'a değer katacak projeler geliştirdiklerini belirten Balcı, "Van'ımızın geleceği için çok güzel bir yol yapıyoruz. Yaklaşık 11 kilometrelik sahil yolu. Yolun altında da 1100 dönümlük rekreasyon alanı yer alıyor. Çocuk oyun alanları, kafe, lokanta, yürüyüş yollarıyla bölge halkının rahatça kullanabileceği, Van Gölü'nün güzelliklerinden yararlanabilecekleri harika bir alan oluyor." dedi.

KENTİN TRAFİĞİ İÇİN BİR ALTERNATİF GÜZERGAH OLUŞTURACAK

Seyyar satıcı ve kaldırım işgaline Vanlılardan büyük tepki! Seyyar satıcı ve kaldırım işgaline Vanlılardan büyük tepki!

Vizyon projelerden birini daha hayata geçirdiklerini belirten Balcı, şunları kaydetti: "Bu proje, Van'ımızın hayal ettiği bir çalışmaydı. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. İnşallah bittiğinde çift şeritli güzel bir yol olacak. Yaşam alanıyla Van'ımızın kültürüne, turizmine, ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Aynı zamanda kentin trafiği için bir alternatif güzergah oluşturacak.

ÇEVRE YOLU PROJESİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇİNDE TRAFİĞE AÇILMIŞ OLACAK”

Çevre yolu projesi de devam ediyor. Bu proje de çok anlamlı ve önemli. İnşallah bu sene büyük kısmını tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl içinde trafiğe açılmış olacak. Çevre yolu ve sahil yolunun bitmesiyle hem alternatif yol alanları açılacak hem de insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmış olacağız."

Kaynak: ANADOLU AJANSI