ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL İZGİ

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere bir aydan kısa bir süre kala sahadaki görünürlüğünü artıran belediye başkan adayları arasında yer alan AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, kentteki basın mensupları ile bir araya geldi. Proje tanıtımını yaptıktan sonra bu kez sadece gazetecilerin katıldığı bir buluşma organize etti. Arvas’a gazeteciler tarafından birçok soru yöneltilirken, en dikkat çekici kısım ise Arvas’ın kayyumla ilgili sorulan soru oldu. Kamuoyunda da tartışılan konuları ve soruları cevaplayan Arvas, kayyum konusunda flaş bir çıkış yaparak “Ben kayyum olmak istemiyorum” dedi. Seçimleri zaferle kazanmak istediğini dile getiren Arvas, “Bileğimizin gücüyle, alnımızın akıyla, halkımızın teveccühüyle, teşkilatlarımızın desteğiyle sandıktan zaferle çıkmak istiyorum” dedi.

ARVAS: AK PARTİ TEŞKİLATI GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Toplantıda projelerden ziyade gazetecilerin sorularını alacağını vurgulayan ve tartışmasız tüm sorulara cevap vereyeceğini ifade eden Arvas saatler süren toplantıda yöneltilen tüm soruları tek tek cevapladı. Sırasıylak kenti, yerel yönetimleri ve kendisini ilgilendiren soruları cevaplayan Arvas ilk olarak sahadaki çalışmalarından söz etti. Arvas, tam kadro sahada olduklarını belirterek sözlerine şöyle başladı: “Yaklaşık 40 gündür sahada çalışıyoruz. İki ilçemiz hariç diğer tüm ilçeleri ziyaret ederek vatandaşlarla buluştum. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde çalışıyor. AK Parti Teşkilatı gece gündüz çalışıyor. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunları, talepleri dinliyoruz. Projelerimizi anlatıyoruz. AK Parti olarak Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkan adaylarımızla sahadayız. Seçim ofislerimizi halkımızın hizmetine açıyoruz. Esnaflarımızla ve STK’larımızla bir araya geliyoruz. Basını da çok önemsiyorum. Memleketimizi kalkındırmak için hep birlikte çalışacağız.”

“MİLLETVEKİLLİĞİ DÖNEMİMDE İYİ HİZMETLERİN YAPILMASINA VESİLE OLDUM”

Milletvekilliği dönemde yaptığı hizmetlere değinen Arvas, “Milletvekilliği dönemimde iyi hizmetlerin yapılmasına vesile oldum. İki tane projeden bahsetmek istiyorum. 1969 yılında Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü Van’da kurulmuş, 1969 yılından 2018 yılına kadar ilimizde 6 tane gölet yapılmıştı. Bu göletlerin dördü ömrünü tamamlamıştı, biz 3 milletvekili olarak 4 buçuk yılda 14 göleti yatırım programına aldık. 5 tanesi yapılıyor. Diğerleri ihale aşamasında, iklim değişikliği ve Van Gölü’nde yaşanan su çekilmesinden dolayı ciddi su sorunu yaşanıyor. Kuraklığa karşı mutlaka göletlerin ve barajların yapılması gerekiyordu. Bizde bu sorunu ortadan kaldırmak için elimizden gelen gayreti sarf ettik. Çaldıran Ovasında da ciddi bir baraja ihtiyaç vardı. Çubuklu Barajını programa aldık, ihalesi yapıldı. Yaz mevsiminde çalışmaları başlıyor. Bütün ilçelerle ilgili ne talep edildiyse onlarla ilgili çalışmamız oldu” ifadelerini kullandı.

ARVAS: 4 MÜDÜRLÜĞÜN KURULMASINA VESİLE OLDUK

Arvas, birçok müdürlüğün milletvekilliği yaptığı dönemde açıldığını aktararak, “1970’li yıllarda bölge müdürlükleri ve müdürlükler Van’da kurulmuştu. Biz 2018-2023 yılları arasında ilimizde 2 tanesi bölge müdürlüğü olmak üzere 4 müdürlüğün kurulmasına vesile olduk. Hayvan ithalat ve ihracatında şube müdürlüğümüz olmadığı için ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Bu sorunu gidermek için Kapıköy Sınır Kapısı’na Laboratuvar Şube Müdürlüğü kurduk. Van 33 yıl sonra Van’dan Katar’a hayvan ihracatı başladı. 23 yıl önce Van Gölü’nde su seviyesinin yükselmesinden dolayı kapatılan Toprak Mahsulleri Ofisini ajans olarak kurduk. Ardından müdürlüğü dönüştürdük. Şu an müdürlük olarak çalışmalarına devam ediyor. Özel bir firma tarafından 30 bin ton lisanslı depo kurduk. Şu an vatandaşlarımızın yem, arpa, buğday, mısır ihtiyacını karşılıyor” diye konuştu.

“TARSİM ANONİM ŞİRKETİ’Nİ VAN’A KURDURDUK”

TARSİM Anonim Şirketi’ne dikkat çeken Arvas, “Van tarım ve hayvancılık bölgesidir. Sanayiciliğimiz yeni yeni gelişiyor. Tarımla ilgili sigorta olmadığı hayvanı hastalanan, mahsulü zarar gören vatandaşlarımız devletten istifade edemiyordu. TARSİM Anonim Şirketi’ni Van’a kurdurduk. Van, Hakkari, Muş, Bitlis’i kapsıyor. En önemli sebep olduğumuz kuruluşlardan biri de Van Araştırma Enstitüsü’dür. Üniversite marifetiyle çalışıyor. 7 dalda araştırma yapacak. Van’da pek bilinmezse de Muş, Hakkari, Bitlis’te faaliyet gösterecek. Gen üzerinde çalışacak. Tohumları daha verimli, aromatik bitkiler, su ürünleri, hayvancılık, tarım, yem bitkileriyle ilgili çalışma yapacak. Bu tarımsal enstitümüz Türkiye’de 8 ilde vardı, Van’da yoktu. Biz dokuzuncuyu Van’da kurduk. Bu çok önemli, ciddi bir kuruluştur. 30’a yakın teknik eleman çalışacak. Üniversiteyle el ele vererek çok önemli işlere imza atacaklar” dedi.

“AMATEM VE ÇAMATEM YAPILMASI İÇİN YATIRIM PROGRAMINA ALDIK VE ŞU AN FAALİYET GÖSTERİYOR”

Arvas, AMATEM ve ÇAMATEM’e de dikkat çekerek şunları söyledi: “Uyuşturucuya ve kötü alışkanlıklara müptela olmuş gençlerimizin tedavi yerleri olmadığı için Elazığ’a gidiyorlardı. 2018 yılında biz Erciş yolu üzerinde AMATEM ve ÇAMATEM yapılması için yatırım programına aldık ve şu an faaliyet gösteriyor. 30 yataklı, 20 yataklı olarak hizmet veriyor. Bununla ilgili hastanelerimiz yatırım programına alındı. İlimizde yakın zamanda 5 hastane yapılacak. Erciş’te 150 yataklı, Muradiye’de 150 yataklı, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanında 800 yataklı, Tuşba’da 150, İpekyolu’nda 200 yataklı hastane yapılacak. Van’ın tüm ihtiyaçlarını gidermek için milletvekilliği döneminde mücadele ettik ve çok şükür ilimize güzel hizmetler yaptık.”

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

“İRAN’LA TİCARETİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ”

İran Konsolosluğunun Van’a kurulması için Dışişleri Bakanlığıyla iletişime geçtik. Bakanımızın Van ziyaretinde kendisinden söz istedik. Dışişleri Bakanlığı temsilciliği Van’da kuruldu. Yurt dışındaki vatandaşlarımız ihtiyaçlarını gidermek için Ankara’yı aramalarına gerek kalmadı. İhtiyaçlarını Van’da da karşılayabilirler. İran Konsolosluğunun da mutlaka ilimizde kurulmasından yanayım. Eğer İran Van’da konsolosluk açarsa bizim de İran’da konsolosluk açmamız gerekiyor. İran’la ticaretimizi geliştireceğiz. Geçtiğimiz yıl 800 bin turist Van’a geldi. Eğer bu 1 milyona çıkarsa Van kazanacak, esnaf kazanacak, turizm sektörü kazanacak.

ARVAS: VAN’IN 2024 YEREL SEÇİMLERİNDE AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞMASI LAZIM

Van’ın AK belediyecilik ile buluşması gerektiğini dile getiren Arvas, “AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için birçok arkadaşımız müracaata bulundu ancak Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını Cumhurbaşkanımız kendisi belirledi. Görev bana nasip oldu. Omuzlarıma yüklenen yükün farkındayım. Cumhurbaşkanımızla görüşmemde ilimizi çok sevdiğini, Van’ı siz alın biz uçuralım dedi. Hakikaten artık yeter diyelim. AK Parti olarak en son 2004 yılında belediyeleri kazandık. 20 yıldır kazanamıyoruz. Van’ın 2024 yerel seçimlerinde AK belediyecilikle buluşması lazım. İktidar ve AK belediyecilik el ele vererek ilimizi hak ettiği yere getirelim” dedi.

“VAN’IN KAYNAKLARINI ASLA ÇARÇUR ETMEYECEĞİM”

Kentin kaynaklarını asla çarçur etmeyeceğini belirten Arvas, “Çünkü ilimizin imar, ulaşım, park, çevre yolu gibi bir sürü sorunu var. Hizmetlerimizden tüm kesim faydalanacak. Herkese hitap edeceğiz. Kimse arasında kesinlikle ayrım yapmayacağız. Van’ı gelecek nesiller için doğru bir şekilde hazırlayacağız. Beytülmale bekçi olmaya geliyorum. Van’ın kaynaklarını asla çarçur etmeyeceğim, edilmesine de izin vermeyeceğim. Allah da şahittir Van için güzel işler yapmak istiyoruz. Yeter ki halkımız bize güvensin, tercihlerini bizden yana kullansın. Zaten şu an halkımız partimize ve bizlere yoğun teveccüh gösteriyor” diye aktardı.

“DAVA İÇİN SİYASET YAPIYORUZ”

Van’da siyaset yapmanın zor olduğunun altını çizen Arvas, “22 yıldır AK Parti’de hep aynı isimler ve simalar öne çıkıyor. Siyaset gerçekten çok zor, Van’da daha da zor siyaset yapılıyor. Ferit Melen başbakanlık, bakanlık yaptı. Hüseyin Çelik bakanlık, parti sözcülüğü, milletvekilliği yaptı. Demek ki Van’ın toprağı başbakanı da, bakanı da çıkarabiliyor. Bu önemli bir kazanımdır. Van geçmişte çok önemli siyasi isimlere sahip olan bir kent, biz yabancıları da denedik. Valiyi milletvekili yapan bir iliz. İyi bir altyapımız var. Bu dönemde siyaset çok zor olduğu için bilindik isimler ön plana çıkıyor. Siyasete donanımlı, liyakat, ehil insanların yetişmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyaset menfaat, makam ve dava için yapılır. Menfaat ve makam için siyaset çok verimli olmuyor ama dava için ezilirsen de, itilirsen de, ne yaparsan yap çizgin bozulmadığı zaman bir gün niyetine göre önüne gelir ve seni bulur. Biz dava için siyaset yapıyoruz. Asla menfaat ve makam için hareket etmedik” diye belirtti.

“HER ALANDA VAN’A ÇOK ŞEY KAZANDIRDIK”

Milletvekilliği yaptığı dönemde halkın sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiğini vurgulayan Arvas, “Milletvekili olduktan sonra maaşımı kullanmadım. 3 günümü Ankara’da, 4 günümü Van’da geçirdim. 5 yıllık süreçte Van’ın dört bir yanını karış karış gezdim. Halkımızın sorunlarını çözmek için çaba sarf ettim. Milletvekilliği dönemimde Muradiye’de 22 proje hayata geçirdik. Muradiye’de tekstil kent yoktu, biz yapılmasına sebep olduk. Milletin kaynaklarını millet için harcadık. Özalp’ta 96 dükkan çıkan yangında kül oldu. Zararını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı karşıladı. Bu Türkiye’de bir ilktir. İnsanların dükkanını devlet yapıyor. 3 yılımıza mal oldu. Bu ay içerisinde açılışı yapılacak. Her alanda Van’a çok şey kazandırdık” diye konuştu.

“VAN’A İNTİZAM GEREKİYOR”

Kentin trafik sorununu çözeceklerini dile getiren Arvas, “Van’da trafik konusunda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. 250 kilometrelik projemiz var. En fazla çıkmaz sokağın olduğu il Van’dır. Alternatif yolların açılması gerekiyor. 4 köprülü kavşaklarla bu sorunu çözeceğiz. Miting zamanı sıkıntılı oluyor. Valilik binası DSİ’nin yerine geçiyor. Çevre yolu deprem döneminde yapılmadı. Bir sürü sebep oldu. Çevre yolu bitecek inşallah. 32 viraj bu sene faaliyete geçecek. Arıtma tesisi yapıldı. Ciddi çalışma var. Sahil yolu tamamlandı. Kaldırımlar da ciddi bir sorun. Şehre intizam gerekiyor. Belediyeye düşen neyse inşallah belediye yapacak” dedi.

“VAN ARTIK AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞMALI”

Kayyumın devlet projesi olduğunu ve AK Parti ile alakasının olmadığını aktaran Arvas şunları söyledi: “Kayyum olarak atanmak istemiyorum. Kayyumın da çok güzel hizmetleri oldu. Kayyum devlet projesidir. AK Parti ile alakası yoktur. AK Parti siyaset yapan bir partidir. Devlet partisi olsaydı bugün belediye başkanı olurdum. Seçim yapmaya gerek kalmayacaktı. Partiler birbirinin düşmanı değil rakibidir. Ziyaretlerimde partilerin seçim bürolarını ziyaret ederek başarılar diliyorum. Saygı çerçevesi içerisinde seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genel seçimde 8 milletvekili seçildi ama Van’ın tüm sorunları sadece 3 milletvekilinin sırtına yüklendi. İnsanlarımızın telefonlarına, mesajlarına yetişemedik. Her gün binlerce telefon, mesaj aldık. Bir haftada bana binlerce mesaj geldi. Bu konuda belki bir eksiğim olabilir ama inanın yetiştiremiyorum. İnsanların sorunları çok fazla, çözmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Van’ı belediye hizmetlerinde hak ettiği yere getireceğiz. Van artık AK belediyecilikle buluşmalı.”

“VAN’DA KAYYUM DÖNEMİ BİTTİ”

Kazanmak için yola çıktığını belirten Arvas, “Bizim için önemli olan davamızdır. Ülkemizin ve memleketimizin gelişmesi, kalkınması ve daha iyi yerlere gelmesi için gayret sarf ediyoruz. 2019 seçimlerinde KHK’lı olan kişiler aday gösterildikleri için kayyum atanarak ikinci partiye verildi. Bana göre kayyum dönemi bitti. Ben şehrimde kazanmak istiyorum. Biz kazanmak için yola çıktık. Kayyum atanacağımı düşünsem bu kadar çalışmam, performans sarf etmem. Bugün tüm teşkilatımızla sahada vatandaşlarımızı ziyaret ederek desteklerini istiyoruz. Madem kayyum atanacak kendimi neden bu kadar yıpratayım ki, biz Van’ı kazanarak halkımızla birlikte yöneteceğiz” dedi.

ARVAS: “BEN KAYYUM OLARAK ATANMAK İSTEMİYORUM”

Kayyum olarak atanmak istemediğini ve sandıktan zaferle çıkmak istediğini dile getiren Arvas, “Ben kayyum atanmak istemiyorum. Seçimleri kazanmak istiyorum. Bileğimizin gücüyle, alnımızın akıyla, halkımızın teveccühüyle, teşkilatlarımızın desteğiyle sandıktan zaferle çıkmak istiyorum. Niyetim budur, farklı okuyanlar varsa onların derecesine gelmedim, gelmem çünkü ben 670 yıllık bir aileye mensup olan biriyim. Ailemin geçmişi Bahçesaray’da başlamış, bütün ilçelerde aile fertleri var. Devletin birçok kademesinde okumuş, görev almış eğitimli bir aileye mensubum. Şu an ülkemizin birçok ilinde akademisyen olarak hizmet edenler var. Arvas ailesi olarak ülkemize ve ilimize hizmet etmişiz. Vanlı bir aileyiz. Herkesim tarafından saygı gören bir aileyiz. Buna layık olmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. İnsanız mutlaka hatalarım olabilir ama asla ihanetim olmaz. Şahsi menfaatimde yok” ifadelerini kullandı.

ARVAS: KAZANACAĞIMA İNANIYORUM

Kazanacağına inandığını dile getiren Arvas, “Kazanacağıma inanıyorum. Halk şehir gelişsin istiyor, halk yoruldu. Ya bu şehir 5 yılda gelişecek ya da 5 yılda kaybı olacak. Şehir gelişmezse esnaf, tüccar, yatırımcı kazanamaz. Van çok güzel ama belediyecilik hizmetlerinden geri kaldı. İnşallah kazanacağıma inanıyorum. Ülke genelinde seçim havası yok. Stat, otogar, sebze hali, yol belediyenin işidir. Eğer kazanırsak ricacı değil icracı olacağız. Daha önce neden yapılmadı diyorlar. Belediye bizde değildi ki yapalım” dedi.

Editör: Necmettin Dursun