Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a vermesine hükmetmişti. DEM Parti Van İl Seçim Kurulunun aldığı kararı YSK’ya taşıyarak alınan karara itiraz etmişti. YSK, itirazı değerlendirerek mazbatanın yeniden Dem Partili adaya verilmesini kararlaştırdı. Bugün DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal mazbatasını aldı.

NE OLMUŞTU?

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından ikinci sıradaki parti olan AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararını almıştı. İl Seçim Kurulu, sonrası Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok oyu alan Abdullah Zeydan'ın "seçilme yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

Dem Partisi

El Cezire duyurdu! Hamas, ateşkes teklifini kabul etti El Cezire duyurdu! Hamas, ateşkes teklifini kabul etti

DEM PARTİ KARARA İTİRAZ ETTİ

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından AK Parti adayı olan Abdulahat Arvas'a verilmesi kararı sonrası DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu’nun aldığı kararın iptali için YSK’ya başvurdu.

YSK, MAZBATAYI ZEYDAN’A VERDİ

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Van İl Seçim Kurulu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınarak mazbatanın AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine ilişkin Van İl Seçim Kurulu'nun kararına yaptığı itirazı gündemine aldı. YSK, oy çokluğuyla aldığı karar doğrultusunda Van'da seçim mazbatasını DEM Parti'ye vermesini kararlaştırdı.

ZEYDAN MAZBATASINI ALDI

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye EŞ Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal mazbatasını aldı. YSK, oy çokluğuyla aldığı karar doğrultusunda Van'da seçim mazbatasını DEM Parti'ye vermesini kararlaştırmıştı. YSK, mazbatayı Zeydan’a verme kararının gerekçesinin yazmasının ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal Van Adliyesinde giderek mazbatalarını aldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ