İYİ Parti'de Dervişoğlu dönemi başladı: Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti'de Dervişoğlu dönemi başladı: Müsavat Dervişoğlu kimdir?

ŞEHRİVAN HABER - Partilerin yerel seçim hazırlıkları süratle sürerken adaylar ve partiler 31 Mart'ta belediyeleri kazanmak için büyük mücadele veriyor. Partiler propaganlarını sürdürürken bir taraftan da belediyeler ile ilgili çarpıcı tartışmalar ve iddialar dile getiriyor.

Seçimlerin kentlerin gündemine iyice yerleştiği süreçte Van Büyükşehir Belediyesi'nin borcu da tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde bazı yayın organlarında Van Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 3 milyar'dan fazla olduğu paylaşıldı. Bu borç konusu çokça konuşulurken Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili o iddaları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya kentin gündem maddelerinden oluşan ve bazı sorunları konu alan bir soru önergesi sunan Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, son kar yağışından sonra yaşanan sorunlar, karla mücadelede eksik kalınması gibi konular başta olmak üzere bir çok konuyu Bakan Yerlikaya'ya iletti.

GKaçmazSayyiğit

SAYYİĞİT: VATANDAŞLAR BÜYÜK MAĞDURİYETLER YAŞIYOR

Sayyiğit o önergesinde Van Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak şu sözleri paylaştı; "Seçilmiş belediye eş başkanlarının yerine atanan kayyımların icraatları sıklıkla kamuoyunda tartışılmaktadır. Özellikle kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nde yaşananlar, yurttaşları ciddi bir şekilde mağdur etmektedir. Geçmişte kentin birçok noktasında aynı anda başlatılan ve bitirilmeyen yol – kaldırım çalışmaları esnafı iş yapamaz hale getirirken bugün karla mücadele edilmemesi kentte sorunlara neden olmaktadır." demiş ve karla mücadelenin kentte yaşattığı sorunlara vurgu yapmıştı.

SAYYİĞİT BORÇ MİKTARINI AÇIKLAYIP SORDU...

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kentte konuşulan tutarını Bakan Ali Yerlikaya'ya soran Sayyiğit; "Van’da yurttaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak teknik ve altyapı çalışmaları yapılmadığı halde Van Büyükşehir Belediyesinin nasıl 3 milyar 679 milyon 382 bin 988 TL borçlandırıldığı merak edilmektedir." dedi. Aynı zamanda iletilen konular üzerinden sorular da yönelten Sayyiğit, borç miktarı ile ilgili olarak ise Bakan Yerlikaya'ya; "Karla mücadelede yetersiz kalınırken belediye nasıl 3 milyar 679 milyon 382 bin 988 TL borçlandırılmıştır?" diye sordu.

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ