ŞEHRİVAN HABER: ZENÜN YEŞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı...

2010 yılında başlamasına rağmen hayata geçirilmesi yılan hikâyesine dönen Van Çevre Yolu ile ilgili gelişmeler sürüyor. 10 yılı aşkın bir süreden sonra yapımı hız kazanan yol ile ilgili teknik çalışmalardan sonra, 11 Haziran 20023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti ile birlikte temel atma töreni düzenlenmiş ve daha sonra Van Valisi Ozan Balcı ile birlikte birçok kez gündeme gelmişti. Öte yandan bir çok açıklamada ise Çevre Yolu’nun 2024 yılı içinde biteceği ifade edilmişti.

BAKAN URALOĞLU AÇIKLADI

HEDEP Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde Van Çevre Yolu’nu gündeme getirerek yaşanan sorunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na iletti.  

VAN ÇEVRE YOLU YILLARDIR TAMAMLANMAYI BEKLİYOR

Milletvekili Sayyiğit’in konuşmasından sonra Bakan Uraloğlu, Van Çevre Yolu’nda çalışmaların devam ettiğini belirterek “Van Çevre Yolu’nda da yaklaşık 41’in 18’ini bitirdik. Muhtemelen 2025 yılında bitirebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

Editör: Necmettin Dursun