ŞEHRİVAN HABER- Şehrivan'ın edindiği kulis bilgiye göre, 2009-2013 yılları arasında Van Valiliği yapan Münir Karaloğlu'nun, İçişleri Bakan Yardımcılığına atanacağı iddia edildi. Karaloğlu, Van'da görev yaptığı süre içerisinde önemli çalışmalara imza atmış ve adından sıkça söz ettirmişti. Van’dan sonra sırasıya Bursa, Antalya ve Diyarbakır’da görev yapan Karaloğlu kısa sürede Diyarbakırlılar’ın da gönlünü fetheden çalışmalara ve hizmetle imza atmıştı.

VAN’IN UNUTULMAZ VALİLERİNDEN BİRİSİ OLDU

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren sanığa verilen ceza belli oldu! İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren sanığa verilen ceza belli oldu!

Mühir Karaloğlu, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden 2004 yılında İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini atanmıştı. 2009’a kadar bir dönem genel sekreterlik yapan Karaloğlu, daha sonra Van, Bursa ve Diyarbakır Valisi olarak atanmıştı. Karaloğlu, Diyarbakır Valiliği yaptığı süreçte Cumhurbaşkanı tarafında aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanmıştı. Karaloğlu daha sonra Diyarbakır Valiliğinden Mülkiye Başmüfettişliğine atanmıştı. Kocaeli’de bir dönem Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik yaptı. Van’da şu ana kadar görev yapan Valiler arasında da en başarılı isimlerden birisi haline gelen Karaloğlu, Vanlıların da en başarılı bulduğu vali olarak anılmıştı.

Münir Karaloğlu kimdir?

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Karakeçili kaymakam vekilliği, Harran, Çekerek, Reşadiyekaymakamlıkları, Kırklareli vali yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği yaptı. 11 Haziran 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Van valisi olarak atandı. 4 Ağustos 2013 tarihli 28728 sayılı kararname ile Bursa valiliğine atanmıştır. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete’ de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya valisi olarak atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.10 Haziran 2020 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır vVlisi ve Diyarbakır büyükşehir belediye Başkanı olarak görevlendirildi.12 Mayıs 2022 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirildi.

Editör: Necmettin Dursun