ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Vanspor Başkanı Kıyak; Ülke futbolunu kirletmeyin! Vanspor Başkanı Kıyak; Ülke futbolunu kirletmeyin!

Sefer sayılarının azlığı ve bilet fiyatlarındaki artışla özellikle son zamanlarda sık sık gündeme gelen Van Ferit Melen Havalimanı’ndaki uçak yetersizliği rakamlara da yansıyor. Öyle ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Van Ferit Melen Havalimanı’nda her ne kadar iç hatlarda yüzde 23, uçak trafiğinde ise yüzde 32 artışla birlikte hâlâ devam eden uçuş sorunu, uçak yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Van Ferit Melen Havalimanı, uçak azlığı ve bilet fiyatlarının yüksek oluşuyla gündemden düşmezken açıklanan bir veriyle uçak yetersizliği bir kez daha göz önüne serildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, Ferit Melen Havalimanı’nda Haziran sonu itibarıyla hem yolcu hem de uçak trafiği azaldı. Özellikle son günlerde uçak seferlerinin olmamasıyla gündemden düşmeyen Van Ferit Melen Havalimanı’nda 2022 yılı Haziran ayı sonunda uçak trafiği 6 bin 258 iken, 2023 Haziran sonu itibarıyla 8 bin 214 oldu. Van Ferit Melen Havalimanı’nda 2022 yılı Haziran sonunda yolcu trafiği 624 bin 735 iken, bu yılın aynı döneminde 771 bin 359 oldu. Yolcu trafiğinde iç hatlarda yüzde 23, uçak trafiğinde ise yüzde 32 artış yaşanırken bu rakamlar Van’daki uçak yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

VAN FERİT MELEN HAVALİMANI’NDA YOLCU VE UÇAK TRAFİĞİ ARTTI AMA…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın verilerine göre, geçen yılın Haziran ayı sonunda Van Ferit Melen Havalimanı’nda yolcu trafiği 624 bin 735 iken, bu yılın aynı döneminde 771 bin 359 oldu. Van Ferit Melen Havalimanı’nda uçak trafiği ise 6 bin 258 iken, 2023 Haziran sonu itibarıyla 8 bin 214 oldu.

Editör: Ömer Aykaç