ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Van-Hakkari kara yolunda “32 virajlar” olarak bilinen 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde, trafik güvenliğinin sağlanması ve kar nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşanmaması için 2013’te yapımına başlanan Güzeldere Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz ay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksekova’yı Van-Hakkari Devlet Yolu’na bağlayan 16,3 kilometrelik Yeniköprü-Yüksekova Yolu T1 Tüneli Işık Görme Törenine katılırken, Bakan Uraloğlu kendisinin cevaplaması istemiyle sorulan bir soru önergesini yanıtlayarak Güzeldere Tüneli’nin ne zaman biteceğini açıkladı. 

GEÇTİĞİMİZ AY BAKAN URALOĞLU’NUN KATILIMIYLA IŞIK GÖRME TÖRENİ GERÇEKLEŞMİŞTİ

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, YSP Van Milletvekili Mahmut Dindar’ın “Van-Hakkari kara yolundaki tünel çalışmalarına ilişkin” TBMM’ye verdiği soru önergesini yanıtladı. Bakan Uraloğlu, cevabında Güzeldere Tüneli’nin 2024’de tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Van'da UMKE görevlilerine arama kurtarma eğitimi verildi! Van'da UMKE görevlilerine arama kurtarma eğitimi verildi!

URALOĞLU: TÜM İMALATLARIN 2024 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENMEKTEDİR

Uraloğlu, verdiği cevapta, “Van-(Hakkâri-Yüksekova) Ayrım Yolu ve Başkale Geçişi bölünmüş yol yapım çalışmalarında Başkale Çevre Yolu dahil olmak üzere 38 kilometrelik kesim ile çift tüp Güzeldere Tünelinde (2x3.137 metre) toplam 5 bin 948 metre kazı destek çalışması tamamlanmış olup çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Tüm imalatların 2024 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

“VAN-HAKKARİ YOL SÜRESİNİN KISALACAĞI ÖNGÖRÜLMEKTEDİR”

Bakan Uraloğlu, tünelin tamamlanmasıyla birlikte Van-Başkale, Van-Hakkari ve Van-Yüksekova yol süresinin kısalacağını dile getirerek, “Mevcut onaylı projelerine göre imalatların tamamlanmasının ardından Van-Başkale arasındaki yol süresinin 15 dakika, Van-Hakkâri yol süresinin 30 dakika ve Van-Yüksekova yol süresinin ise 40 dakika kısalacağı öngörülmektedir. Diğer taraftan; trafik kazası tespit tutanaklarının düzenlenmesi ve istatistiki verilerin toplanması İçişleri Bakanlığı’nın, istatistiklerin yayımlanması ve dağıtımı ise Türkiye İstatistik Kurumu'nun uhdesinde bulunmakta olup. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan ihalelere ait detaylı bilgilere Kamu İhale Kurumunun resmi internet sayfası (https://ekap.kik.gov.tr) "İhale İşlemleri" bölümünden ulaşılabilmektedir” diye aktardı. 

MİLLETVEKİLİ DİNDAR, BAKAN URALOĞLU’NUN YANITLAMASI İSTEMİYLE ŞU SORULARI SORMUŞTU…

Van Milletvekili Mahmut Dindar, Bakan Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu: “Güzeldere mevkiinde yapımı devam eden tünellerin niteliği nedir? Tünellerin inşaatına ne zaman başlanmıştır? Bu süreçte kaç defa ihale yapılmıştır? Toplam ihale bedeli nedir? Tünellerin inşaatın 10 yıldır tamamlanamamasının gerekçeleri nelerdir? Son 10 yıl içerisinde Van-Başkale yolunda yaşanan kaza sayısı kaçtır? Kaç kişi yaşamını yitirmiş ve kaç kişi yaralanmıştır? Tünellerin inşaatının ne zaman tamamlanması hedeflenmektedir? Tünellerin tamamlanmadığı her ay için kayıp zaman ve israf olan yakıta dair bakanlığınızın bir araştırması mevcut mudur?”

Editör: Necmettin Dursun