ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-AYDAN KAYHAN

Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla cezbeden kentlerden birisi olan Van’ın tanıtımı için etkinlik ve çalışmalar düzenlenmeye devam ediyor. Bu etkinliklerden biri olan ve ilki geçen yıl düzenlenen, Van FED tarafından düzenlenen ‘Van Tanıtım Günleri’ İstanbul Yenikapı’da başladı. Kentin yemeklerinden oyunlarına, el sanatlarından turistik yerlerine kadar her şeyi tüm ayrıntılarıyla 16 milyon nüfusu bulunan İstanbul’da tanıtılacak. Van’ın tanıtımı için büyük önem taşıyan etkinliklerden birisi olan Van Tanıtım günleri 26 Kasım Pazar günü kadar devam edecek. Van Tanıtım Günleri açılışına kentten çok sayıda kişi katılım sağlarken, programda konuşan Van FED Başkanı Mehmet Fatih Yağız, programı düzenlemenin mutluluğu ve gururunu yaşadığını dile getirerek, “Bizim amacımız Vanlıların birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini sağlamaktır” dedi. 

VAN, İSTANBUL’DA TANITILIYOR!

Çatak'ta bahar temizliği çalışmaları devam ediyor Çatak'ta bahar temizliği çalışmaları devam ediyor

Yağız, Van Tanıtım Günleri’nin önemine değinerek, “Bugüne kadar çok arzuladığımız, fakat yapamadığımız 'Van Tanıtım Günlerini' mutlaka yapacağız demiştik. Öncelikle Van kahvaltısı başta olmak üzere, kültürel, tarihsel, sanatsal ve yöresel gastronomi ürünlerimizi billboardlarda reklamını yaparak, binlerce insanlarımızı bir araya getireceğiz demiştik. İşte o an bu andır, işte o an sizlerle güzeldir. Ne kadar zengin bir coğrafyada oturduğumuzun farkında olmamız gerekiyor. Turizm cazibe merkezi olan ilimiz, ne yazık ki İstanbul gibi büyük metropollerde yeterince tanıtılmamıştı. Bu durumu düzeltmek için bugün ikinci adımı atmış bulunuyoruz. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan kadim şehrimiz, Urartuların Başkenti Van’ımızı en iyi şekilde temsil ederek 2’ci Van Tanıtım Günlerini yapmaktayız” ifadelerini kullandı.  

“BİZİM AMACIMIZ VANLILARIN BİRLİĞİNİ, BERABERLİĞİNİ VE KARDEŞLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR”

Yağız, “Bu kadim topraklar ne güzel topraklarmış ne güzel değerleri yetiştirmiş. Ruhi Su’ları, Ahmedi Xani’leri, Feqiye Teyran’ları, Abdullah Yüce’leri, Yaşar Kemal’leri ve daha nice ismini sayamadığım diğer değerleri yetiştirmiştir. Biz bu yola çıkarken ben değil, biz olma anlayışıyla halkımızın hizmetinde olacağız demiştik. Birilerinin peşinden koşmayacağız demiştik. Ortak akıl, birlikte çözüm demiştik. Her zaman söylediğim gibi bizim amacımız Vanlıların birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini sağlamaktır” diye aktardı. 

“VANLILARIN HAK ETTİĞİ TEMSİLİYETİ MUTLAKA VE MUTLAKA ALACAĞIZ”

Programı düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yağız, “Van Dernekler Federasyonu, hangi düşüncede insanımız olursa olsun, bütün Vanlıların federasyonu olacaktır demiştik ve öyle de devam ediyoruz. Bu kapsamda demokratik, eşitlikçi, adil ve insan haklarına saygılı, bir Van Dernekler Federasyonu göreceksiniz demiştik ve öylede devam ediyoruz. Malumunuz önümüzdeki süreçte bir yerel seçim olacak. Burada Yenikapı’da, siyasi partilere çağrımdır; artık Vanlıları görmek zorundasınız. Siyasette yerimizi alabilmemiz için sivil toplum kuruluş yapımızın bize çizdiği sınırlar çerçevesinde, Vanlıların hak ettiği temsiliyeti mutlaka ve mutlaka alacağız. Biz bundan sonra yönetilen değil, yöneten olacağız. Bu da böyle bilinsin isterim. Ben ve yol arkadaşlarım sözümüzü yerine getirmenin, bu tabloyu görmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Editör: Necmettin Dursun