Her ay on binlerce kişinin tercih ettiği Van Ferit Melen Havalimanı’nın Mart ayı verileri belli oldu. Şubat ayında 135 bin 781 kişi tercih ettiği Van Ferit Melen Havalimanı’nı Mart ayında 408 bin 649 kişi kullandı. Mart ayında Van Ferit Melen Havalimanı’nı kullanan kişi sayısı bir önceki aya göre yüzde 100 artarken, havalimanında uçak trafiği de artış gösterdi. Öyle ki geçtiğimiz yıl Mart ayında 3 bin 822 olan uçak trafiği bu senenin aynı döneminde artış göstererek 3 bin 973 oldu.

VAN FERİT MELEN HAVALİMANI’NI KULLANAN YOLCU SAYISI ARTTI

Üreme dönemindeki inci kefali için denetimler yapılıyor! Üreme dönemindeki inci kefali için denetimler yapılıyor!

Şehrivan’ın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünden derlediği bilgilere göre, 2023 yılının Mart ayında 378 bin 372 kişinin kullandığı Van Ferit Melen Havalimanı’nı bu senenin aynı döneminde 408 bin 649 kişi kullandı. Mart ayında Van Ferit Melen Havalimanı’nı iç hatlardan 407 bin 192 kişi, dış hatlardan ise bin 457 kişi kullandı. Verilere göre, Mart ayında Van Ferit Melen Havalimanı’nı iç hatlardan kullanan kişi sayısı yüzde 8, dış hatlardan kullanan kişi sayısı ise yüzde 26 arttı.

VAN FERİT MELEN HAVALİMANINDA UÇAK TRAFİĞİ ARTTI

Van Ferit Melen Havalimanı’nda Mart ayında yolcu trafiğinin yanı sıra uçak trafiği de arttı. Geçtiğimiz yıl Mart ayında 3 bin 822 olan uçak trafiği bu senenin aynı döneminde artış göstererek 3 bin 973 oldu. Bu uçak trafiğinin 3 bin 943’ünü iç hatlar, 30’unu ise dış hatlar oluşturdu.

VAN FERİT MELEN HAVALİMANI’NDA TİCARİ UÇAK TRAFİĞİ DE ARTTI…

Van Ferit Melen Havalimanı’nda Mart ayında ticari uçak sayısı da artış gösterdi. Öyle ki geçtiğimiz yıl 2 bin 248 olan ticari uçak sayısı bu sene Mart ayında 2 bin 442’ye yükseldi. Van Ferit Melen Havalimanı’nda ticari uçak trafiği iç hatlardan yüzde 9 artış gösterdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER