ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ

Yeşiller ve Sol Parti’nin (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları devam ediyor. van’da da “Buradayız, kadınlarla değiştireceğiz” sloganıyla Musa Anter Parkı’nda çok sayıda kişinin katılımıyla bir kadın mitingi düzenlendi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayı Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Van milletvekili adayları katıldı. Programda konuşan Buldan, “Parlamentoda Vanlı kadınların sesi olacağız” dedi

BULDAN: PARLAMENTODA VANLI KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Van’daki kadın mitinginde konuşan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayı Pervin Buldan parlamentoda kentteki kadınların sesi olacaklarının sözünü vererek, “Bugün burada büyük bir moralle kadın mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Hakkâri’den aldığımız büyük coşkuyu bugün Van'da kadınlarla birlikte tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Onlar şunu bilsin, biz bitmedik, bitmeyeceğiz. Yok olmadık, olmayacağız. Varız, var olacağız. Sevgili kadınlar seçimlerin asıl sahibi biz kadınlarız. Bu ülkenin en önemli gücü biz kadınlarız. Vanlı kadınlar, Yeşil Sol Parti'nin 8 milletvekili adayını parlamentoya göndermek için hazır mısınız? 8-0 için hazır mısınız? Ben Vanlı kadınlardan sözümü aldım. Ben de size söz veriyorum. Sizin her türlü sorunuzu, kadınların Van’da yaşadığı her türlü sorunu Van’ın kadın milletvekilleri parlamentoda sizin sesiniz, sözünüz, renginiz, iradeniz olacak. Buradan sizin huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum” dedi.

BULDAN: VAN HALKININ OYLARINA TALİBİZ

Buldan, Vanlıların oyuna talip olduklarını belirterek şunları söyledi: “Kadınlar değiştirecek, kadınlar dönüştürecek, kadınlar yönetecek. Kadınlar yönetecek. Türkiye'yi yöneteceğiz. Kadınlar olarak yöneteceğiz. Parlamentoda da, yaşamın her alanında da, tarlalarda, fabrikalarda, meydanlarda, sokaklarda kadınlar olarak biz bu ülkeyi yönetmeye adayız. Bütün Van halkının bir kez daha oylarına talip olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

“VANLILAR YEŞİL SOL’A OY VERECEK VE 8 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK”

Van’da 8 milletvekili çıkaracaklarını vurgulayan Buldan, “Vanlılar Yeşil Sol’a oy verecek ve 8 milletvekili çıkaracak. Van'ı Yeşil Sol'un rengine boyayacağız. Sadece Van’ı değil, Türkiye'nin her yerini, Diyarbakır’ı, Iğdır’ı, Kars’ı, İstanbul’u, İzmir’i, Kayseri’yi, Tekirdağ’ı, Edirne’yi, her karışı ve her kentini Yeşil Sol rengine boyayacağız. Yeşil Sol rengiyle birlikte mor rengimizi Türkiye’nin her yerinde dalga dalga bayraklarla süsleyeceğiz. Bütün bunları gerçekleştirmemiz için kadınlarımızın 14 Mayıs’a kadar çok sıkı bir çalışma yürütmesi gerekiyor” diye aktardı.

BULDAN: VAN'I YEŞİL SOL'UN RENGİNE BOYAYACAĞIZ

Buldan, “Bu çalışmayı bize oy vermeyen, ikna olmayan kesimler varsa, kadınlar bizim yerimize gidip, onları ikna edecek, oy isteyecek ve Van’ın iradesine katkı sunacak. Ben Van halkından bu konuda hiçbir kaygı, şüphe duymuyorum. Vanlı kadın yoldaşlarıma, arkadaşlarıma yürekten inanıyorum ve güveniyorum. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BULUŞMAMIZI 13 MAYIS’TA VAN’DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

13 Mayıs’ta Van’da büyük bir miting düzenleyeceklerini aktaran Buldan, “Sizlere güveniyoruz. Van halkına güveniyoruz hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Kazanacağımıza ve başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Van’ın 13 Mayıs’ta yapacağı büyük miting ile bir kez daha bir araya geleceğiz ve büyük buluşmamızı 13 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceğiz. Nevroz alanlarını, 8 Mart alanını, bugün burada kadın mitingi alanımızı nasıl doldurduysak 13 Mayıs tarihinde yapacağımız mitingimizi de aynı kararlılıkla, aynı coşkuyla, aynı moralle seçimin bir gün öncesinde gerçekleştireceğiz ve mesajlarımızı bir kez daha oradan vereceğiz” dedi.

DEMİRTAŞ: BİZ KADINLAR HER YERDEYİZ

Mitingde konuşan Başak Demirtaş, “Güçlü ve kararlı bir şekilde burada olduğumuzu bir kez daha herkese gösteriyoruz. Figen Yüksekdağ’ı, Gülten Kışanak’ı, Leyla Güven’i ve cezaevinde tutuklu olan yüzlerce arkadaşımızı hapsederek kadın özgürlük hareketini bitireceklerini sandılar. Biz kadınlar buradayız, her yerdeyiz. Zindandaki bütün kadın arkadaşlarımıza coşkulu bir selam gönderelim mi? Bugüne kadar kadınların eşitlik mücadelesini dünyanın dört bir tarafında hiçbir zorbalık durduramadı. Asla da durduramayacak” dedi.

DEMİRTAŞ: SİZE SELAHATTİN’İN SELAMLARINI GETİRDİM

Demirtaş, “Biz varız ve buradayız. Mecliste kadın sesinin güçlü olması için 14 Mayıs’a kadar gece gündüz çalışmaya var mısınız? Hepimizin elinde bir anahtar var. O anahtarla 14 Mayıs günü özgür ve eşit bir yaşamın kapılarını siz açacaksınız. Size Selahattin’in selamlarını getirdim. Hep birlikte çalışacağız. Hep birlikte değiştireceğiz. Hep birlikte başaracağız. Mutlaka başaracağız” diye konuştu.

Editör: Necmettin Dursun