Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; polis ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda değişik suçlardan dolayı aranması bulunan 29 kişi gözaltına alındı ve göçmen kaçakçılığı suçundan 13 organizatör gözaltına alınırken 3 göçmen kaçakçısı da tutuklandı.

ARANMASI BULUNAN 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği görevlilerince yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan çalışmalar neticesinde; 1 adet AK-47, 2 adet tüfek, 4 adet ruhsatsız silah, 3 adet kurusıkı tabanca, 24 adet pompalı tüfek kartuşu, 37 adet fişek, 23 adet kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet şarjör, 3 adet bıçak, 1 adet muşta ve muhtelif malzemeler ele geçirilmiştir. Hırsızlık suçu olduğu tespit edilen; 1 adet cep telefonu, 1 adet televizyon ve muhtelif malzemeler ele geçirilmiştir. Aranması bulunan ve çeşitli suçlardan adli işlem yapılan 29 şahıs yakalanmış, toplamda 20 yıl hapis cezası bulunan 9 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi.

Eşbaşkan Zeydan ve Şedal’dan Van için ‘ortak akıl’ vurgusu! Eşbaşkan Zeydan ve Şedal’dan Van için ‘ortak akıl’ vurgusu!

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

"Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 13 organizatörden 3’ü tutuklandı. Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yapan şahıs/şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan operasyonlarda; 13 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 3 organizatör tutuklanmıştır” denildi.

Editör: Ömer Aykaç