ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-SONER İZGİ

Kentin 50 yılı aşkın süredir hayal ettiği yatırımlardan birisi olan Sahil Yolu’nda çalışmalar aralıksız sürerken bu yolun hem kentin sorunları çözmesi hem de Van Gölü kıyısındaki alanlara cazibe katması bekleniyor. Sadece yol çalışmalarının değil yaşam alanlarının, restorasyonların, bisiklet yollarının ve parklar gibi donatıların da yer alacağı yolun İpekyolu’na çıkan başlangıç noktasında ise şu sıralar bir hareketlilik yaşanıyor. Birkaç günden beridir iş makinelerinin çalışma yaptığı alanda yapılacak çalışmaları araştıran Şehrivan, bu alanda trafiğe katılım için bir dönel kavşak yapıldığı bilgisine ulaştı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü Van Sahil Yolu’ndaki çalışmalar sürüyor. Alt yapısının hazırlanması ve inşa çalışmaları iki yıldır devam eden Van Sahil Yolu’nda taşlar yerine oturmaya devam ederken, sahil yolunun dönel kavşağı için de zemin etütü çalışmaları başladı.Kent trafiğini rahatlatmak için yeni yollar, alternatif güzergâhlar ve caddeler inşa eden Van Büyükşehir Belediyesi kentin 50 yıllık sahil yolu hayalini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürürken, Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü de sahil yolunun döner kavşağı için zemin etütü çalışmalarını başlattığı görüldü.

DÖNEL KAVŞAK İÇİN ZAMİN ETÜTÜ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

Kent trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak olan ve 30 metre genişliğindeki sahil yolunda çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ederken, Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü de döner kavşak için zemin etüdü çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık bir haftadır karayolları bölge müdürlüğü ekipleri sahil yolu üzerinde zemin etüdü çalışmalarını sürdürüyor. Şehrivan edindiği bilgiye göre bu alandaki zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından Sahil Yolu’ndan gelecek araçların trafiğe katılması için dönel kavşak ile iki yol birleştirilmiş olacak.

SAHİL YOLU, İSKELE'DEN SONRA ERCİŞ YOLUNA DA ÇIKARILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı...

İskele- Fidanlık, Fidanlık-Havalimanı olmak üzere 2 etap şeklinde hayata geçirilen Sahil Yolu Projesi adeta kentin kaderini değiştirecek ve İpekyolu'na alternatif bir yol olacak. Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturmayı hedefleyen Sahil Yolu Projesi kapsamında 10 kilometrelik araç yolu, koşu ve yürüyüş yolları ile aydınlatma ve peyzaj çalışmaları da yapılacak. Ayrıca Hatuniye Yolu ve Eski Kale Yolu Caddesi'yle birleşecek olan Sahil Yolu, İskele'den sonra Erciş yoluna da çıkarılacak.

Editör: Necmettin Dursun