Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK ve T3 Vakfının paydaşları olduğu; Van’da ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonluğunda yürütülen "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" bilgilendirme ve tanıtım toplantısı; Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, Gençlik Hizmetleri Müdürü Yusuf Aydın, Gençlik Merkezi Müdürleri, TUBİTAK ve T3 Vakfı yöneticileri ve merkez ilçelerden 320 okul idarecisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Türkiye'nin teknolojik kalkınma programı deneyap türkiye atölyesi, tanıtım toplantısında okul müdürlerine sınav sonrası öğrencilere verilecek eğitim, deneyap atölyeleri, projenin hedef ve işleyişi anlatıldı.

Teknoloji alanında öğrenci yetiştirme, eğitme amacıyla Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışması sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi 2024 başvuruları yakından takip ediliyor.

İpekyolu Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen “Deneyap Teknoloji Atölyeleri" bilgilendirme ve tanıtım toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir; “ Van’da geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek üzere yapılacak olan “Deneyap Teknoloji Atölyesi” başvurularının sona ermesine sayılı günler kala paydaşlarımız olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, TUBİTAK ve T3 Vakfımızdaki görevli arkadaşlarımızla birlikte okullarımızda tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

İl Müdürü Yalçın Özdemir sözlerine şöyle devam etti. “Gençlik Hizmetleri Müdürü, Gençlik Merkezi Müdürlerimiz ve Gençlik Çalışanlarımız ile birlikte okullarımızı tek tek ziyaret ederek okul yöneticilerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin başvuru, sınav ve eğitim süreci ile ilgili bilgilendiriyoruz. İlimizde 92 bin 345 öğrencimizin başvuru yapma hakkı olduğunu ve sınavlara şuana kadar ilimizden 350 öğrencinin başvuru yaptığını ve Deneyap Teknoloji Atölyesine başvuruların tamamen ücretsiz olup, başvuruda bulunan öğrencilerden yapılacak e-sınav veVan uygulamalı sınavda başarılı olarak eğitim programına dahil olmaya hak kazanan öğrencilere yine tamamen ücretsiz olarak 3 yıl boyunca paket bir programla 11 farklı alanda (Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Yazılım Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Mobil Uygulama ve Yapay Zeka) gibi teknoloji eğitimlerinin verileceğini belirtti.

Ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Deneyap Teknoloji Atölyelerine yarının Aziz SANCAR’larını, Ali KUŞCU’larını, geleceğin teknoloji yıldızlarını bekliyoruz. Bilim ve Teknoloji aşkıyla yetişen TEKNOFEST kuşağını Deneyap Teknoloji Atölyelerinde geleceğin teknolojilerini keşfetmeye çağırıyoruz.

Öğrencilerimizin bu eşsiz eğitim fırsatını kaçırmamalarını ve 24 Şubat ile 7 Nisan 2024 tarihi saat 23:59’a kadar https://deneyapturkiye.org web sayfasındaki başvuru linkinden başvuruda bulunmalarını istiyoruz.

Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor

İşbirliği  ve destekleri için okul müdürlerimize, müdür yardımcılarımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: BASIN BÜLTENİ