ŞEHRİVAN HABER - Yaz ayının sona ermesi ile birlikte bölgede etkili olacak yağışlar kendisini hissettirmeye başladı. Geçtiğimiz hafta sel felaketlerine neden olan yağışların daha etkili olanları geliyor...

Türkiye'nin en sıcak ve en soğuk illeri belli oldu Türkiye'nin en sıcak ve en soğuk illeri belli oldu

Sonbaharın gelmesi ile birlikte Türkiye'nin bir çok bölgesinde yağışlar etkili olmaya başladı. Sadece Van değil Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş illerinde gün itibariyle başlayıp uzun sürece yağışlar meydana gelecek. Bu hafta başlayacak yağmurlu hava etkisini aylar boyunca sürdürecek.

Van'ın da aralarında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havanın parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. 

9 AYLIK SÜRECE GİRİYORUZ 

Türkiye'de yağmurlar yavaş yavaş başlıyor. Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş'ta da akşam saatlerinden itibaren yağışlar bekleniyor. 9 ay boyunca sürecek zorlu kış dönemine de 27 Eylül'den sonra giriyoruz. Son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan çevreleri, Van'ın güney kesimleri ile bu akşam saatlerinde Sivas, Kahramanmaraş, Kayseri'nin doğusu, Osmaniye'nin doğusu, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa çevreleri ve Gaziantep'in doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (TV100)

Editör: Ömer Aytaç Aykaç