Gazze’de yaşanan savaş dramına dikkat çekmek ve Gazze halkına maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen hayır kermesi Üniversitemiz personelleri ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin öncülüğünde hazırlanan kermesten elde edilen gelir ve toplanan bağışlar Gazze halkına ulaştırılacak. Alle Yolunda kurulan kermes alanında aynı zamanda İsrail-Filistin savaşının vicdanları rahatsız eden görüntülerinden oluşan sergi de yer aldı.

Vanspor Başkanı Kıyak; Ülke futbolunu kirletmeyin! Vanspor Başkanı Kıyak; Ülke futbolunu kirletmeyin!

ÇOK ANLAMLI VE ÖRNEK BİR ETKİNLİK

“Gazze’de Soykırıma Hayır Sergisi ve Kermesi”ni ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli duygu ve düşüncelerini; “Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırıların bir an önce son bulması en büyük arzumuzdur. Masum bebeklerin, çocukların, sivil kadın ve erkeklerin bulunduğu yüzlerce Filistinli vatandaşın ölmesine ve yaralanmasına neden olan bu kanlı savaşın faillerini kınıyoruz. Hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kalanlarına baş sağlığı; yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. İlahiyat Fakültemiz bugün çok anlamlı ve örnek bir etkinlik yapıyor. Ayrıca böyle bir etkinlikte akademisyenlerimizin özellikle de öğrencilerimizin bizzat yer almalarının örnek olması açısından etkinliği çok daha değerli kıldığı kanaatindeyim. İnsani duyarlılığın önemli bir göstergesi olan bu etkinliğe emek veren herkese teşekkür ediyorum.” sözleriyle ifade etti.

26-27 EKİM OLMAK ÜZERE İKİ GÜN BOYUNCA

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan da etkinliğe ilgi gösteren, maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür etti. Gazze’de Soykırıma Hayır Sergisi ve Kermesi’ni Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Eşi Duygu Şevli Hanımefendi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kayri ve Prof. Dr. Cemil Göya, Genel Sekreter Cahit Tekin ile çok sayıda personel ve öğrenci ziyaret etti. Sergi ve kermes, 26-27 Ekim olmak üzere iki gün boyunca Alle Yolunda devam edecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ORHAN SAĞLAM