Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı iş birliğinde “100. Yıl Cumhuriyet Konseri ve Sergisi” düzenlendi.

KONSERDE ANADOLU EZGİLERİNİ BARINDIRAN GENİŞ BİR REPERTUVARIN YER ALDI

Kürt Sanatçı Şehribana Kurdi Van’da sahne alacak! Kürt Sanatçı Şehribana Kurdi Van’da sahne alacak!

Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde Van YYÜ Akademik Oda Orkestrası ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Korosu, salonu dolduran çok sayıda izleyiciye ezgilerle zengin kültürel dünyamızın kapısını araladı. Ülkemizin geleneksel sanat ve halk müziklerinden seçkin eserlerin enstrümantal olarak icra edildiği konserde ‘Denizde Akşam’, ‘Dervişlik Baştadır’ gibi eserler de Prof. Dr. Serap Yükrük tarafından seslendirildi. Anadolu ezgilerini barındıran geniş bir repertuvarın yer aldığı konserde Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarağından zeybek ekibi de performans sergiledi.

100. YIL SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konser ve sergi programı kapsamında fuaye alanında Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı hocaları tarafından düzenlenen “Cumhuriyet 100. Yıl Sergisi” de büyük ilgi gördü. Konsere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Eşi Duygu Şevli Hanımefendi’nin yanı sıra çok sayıda akademik-idari personel, öğrenci ve davetli katıldı.

Editör: Şaban Beyazsaç