ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Ülke genelinde seneye Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Van’da da seçim çalışmaları devam ederken, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi şehir ittifakı kurduğunu açıkladı. 

VAN’DA 2 PARTİ ŞEHİR İTTİFAKI KURDUĞUNU AÇIKLADI

İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa etti İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa etti

Konuyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Yeryüzünde zulüm devam etmektedir. Hala Filistin’de her gün bebekler, çocuklar, gençler, yaşlılar ve bütün insanlık ayrım gözetmeksizin katledilmektedir. Böyle bir süreçte farklı bir gündemle karşınıza çıkmaktan hicap duyuyoruz ama bazı gerçeklerde var. Önümüzde bir yerel seçim var. Bizler de Saadet ve Gelecek Partileri temelinde başlatmış olduğumuz bir ittifak çalışmamız var. Saadet ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları olarak bu hafta ki gündemimiz Şehir İttifakı. Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesinde uzun yıllardır belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri yok. Hayatında bir kere olsun Van’ı görmemiş olan kimseler Van’a atandığının ertesi günü mevcut görevinin yanında bir de belediye başkanlığı görevini yürütmeye başlamaktadır” dedi. 

“VAN’DA ULAŞILABİLİR BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BELEDİYELERİ YÖNETMEK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

İlhan, şehir ittifakı kurduklarını açıklayarak, “Belediye başkanları halktan kopuk, belediyelerin kapısı sadece azınlık bir kesime açık ve ulaşılabilir değiller. Son yıllarda Belediyelerin gözle görülür hizmetleri olmadığı gibi devasa borçlanmalarla belediyelerin geleceği ipotek altına alınmaktadır. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı yoktur. Van’da belediyecilik hizmetleri yapbozdan ibaret ve tamamıyla israf belediyeciliğidir. Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu bozuk düzeni değiştirmek, bu şehri içinde bulunduğu kısır döngüden çıkarmak için şehir ittifakı kurduk. Van Büyükşehir başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için yola çıkıyoruz” diye aktardı. 

“BU ŞEHİR İTTİFAKINDA VAN’I DERT EDİNEN HERKESE YER VARDIR”

İlhan, bu anlamda diğer siyasi partileri ziyaret edeceklerini belirterek, “Van için kuracağımız bu şehir ittifakında Van’ı dert edinen herkese yer vardır. Gün elini taşın altına koyma vaktidir bu şehri birlikte yöneteceğiz. Yeni bir yol açacağız. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız.  Van kabuğunu kıracak; Yeni yollar, yeni yaşam alanlarıyla, yeni şehirleriyle, yeni bir anlayışla yaşanabilir bir Van için Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği adaylığı için müracaatları başlatmış bulunmaktayız. Van’a dair fikri olan herkese çağrımızdır. Gelin Van ve ilçe belediyelerini birlikte yönetelim. Bugün şehir ittifakı için DEVA, CHP, HÜDA PAR’ı ziyaret edeceğiz bu anlamda gerek ilimizde faaliyet yürüten siyasi partilerle gerekse ilimizde siyaset alanında yer almak isteyen kimselerle görüşmeleri başlatacağız” ifadelerini kullandı. 

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan ve Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık toplantı sonrası Demokratik ve Atılım Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Hür Dava Partisi’ni ziyaret etti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ