Van'da geçe başlayan kar nedeniyle kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde olumsuz hava koşulları sonucu 234 yerleşim yerinin yolu kapandı.

4 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Kamuda köklü değişim! Kamuda köklü değişim!

Van’da ilçe merkezlerinde etkili olan kar yağışı eğitim ve öğretimi de aksattı. Yoğun kar yağışı ilçe merkezlerinde etkili olurken Muradiye, Bahçesaray, Çatak, Saray ilçelerinde eğitime 1 (bir) gün ara verildi.

234 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van’da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün gece kente merkezinin yüksek yerlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle 7 ilçede 234 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Çaldıran’da etkili olan kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkilerken tır kar yağışı ve buzlanmadan dolayı yoldan çıkarak kaza yaptı. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken kazada, maddi hasar meydana geldi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 64, Başkale’de 1, Çatak’ta 65, Erciş’te 39, Gürpınar’da 27, Muradiye 26 ve Saray ilçesinde ise 12 olmak üzere toplam 234 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN