AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı

AK Parti Gevaş İlçe Başkanı Bedirhan Erdem ve eski Belediye Başkanı Nazmi Sezer AK Parti üyeliğinden istifa edip Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Naif Şabu tarafından Bedirhan Erdem ve Nazmi Sezer’e düzenlenen programla parti rozeti takıldı. AK Parti'den istifa eden Bedirhan Erdem ve Nazmi Sezer'in Yeniden Refah Partisi'ne katılma kararı, siyasi arenada dikkatleri üzerine çekti. İki ismin parti değişikliği, yerel siyasette yeni dönem tartışmalarını da beraberinde getirdi. Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Naif Şabu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen programda, Erdem ve Sezer'e parti rozetleri takıldı.

"AK PARTİ'DE MİLLİ GÖRÜŞ RUHU KAYBOLDU"

AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katılan Bedirhan Erdem, AK Parti'de Milli Görüş ruhunun kaybolduğunu belirterek, parti değişikliğini açıkladı. Erdem, "Hepimiz daha önce Milli Görüş ruhuyla bu davaya başvurduk. Ama gel gör ki zamanla artık eksen kaymasını ya da gün sarhoşluğunu yaşadık" ifadelerini kullandı. Erdem, AK Parti'nin kitleye hitap etmekten uzaklaştığını ve sadece üst sınıf insanların sözünü geçirdiği bir yapıya dönüştüğünü savundu. Sokaktaki insanın, fakirin, garibin ve gurebanın sorunlarının görmezlikten gelindiği bir sürece girildiğini dile getiren Erdem, 2019 yılında belediye başkanlığı aday adayı olduğunu ancak bu göreve layık görülmediğini söyledi.

“PARTİ İÇİNDE ÇIKAR ODAKLI YAKLAŞIMLAR VAR”

AK Parti’ye sadık insanların ötekileştirildiğini belirten Erdem, “2019 yılında belediye başkan adayı olma şansımız olmadı. Başka bir arkadaşımız bu göreve layık görüldü. Belediyecilik deneyimi, AK Parti'nin hizmet anlayışını ve Milli Görüş ideallerini yansıtıyordu. Ancak zamanla, parti içindeki değişimler ve çıkar odaklı yaklaşımlar, hizmet anlayışının değiştiğini gösterdi. Seçmenin teveccühünden uzaklaşan, çıkar odaklı bir yönetim anlayışı ortaya çıktı. Memleketine hizmet etmeye adanmış, AK Parti'ye sadık insanlar, parti içinde ötekileştirildi. Koltuklar için parti içinde yaşanan ayrımcılık ve değişimler, parti içinde rahatsızlık yarattı. Gerçekten adaletli bir hizmet anlayışına dönüş için, partinin özüne, Milli Görüş ideallerine dönme zamanı geldi. Herkesin eşit şekilde hizmet alması, belediyelerin gerçek amacı olmalıdır. Bu nedenle, partimize ve Milli Görüş'e sadık kalıp, memleketimize adil bir şekilde hizmet etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

ÇALDIRAN BELEDİYE BAŞKANI ŞEFİK ENSARİ YENİDEN REFAH PARTİSİ'NE GEÇTİ

Yeniden aday gösterilmeyen AK Parti Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari Yeniden Refah Partisine geçti. AK Parti bugün Uygulama Otelinde düzenlediği törenle ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti'nin yeniden aday göstermediği, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari Yeniden Refah Partisine geçti. AK Parti, 31 Mart 2024 seçimleri için Çaldıran'da Eski Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ı aday olarak açıkladı. Yeniden aday gösterilmediği için partisinden istifa eden Belediye Başkanı Şefik Ensari 31 Mart 2024 seçimlerinde Yeniden Refah Partisinden aday olacak.

Kaynak: VAN65HABER