ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilen Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Bu yıl 13’sü düzenlenecek olan fuar 3-7 Mayıs’ta ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarda ziraat ve hayvancılık aletleri, tohum, sulama sistemleri ve birçok besin ürünü ile bölgesel lezzetler sergilenecek. Fuarda ayrıca en güzel kuzu yarışması düzenlenecek ve ücretsiz fidan dağıtımı olacak.

VAN’DA HEYECANLA BEKLENEN FUAR KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇIYOR!

Fuar öncesi kentteki gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Tarım Fuarı Koordinatörü Kemal Ulak, “Bu yıl 13’sü düzenlenecek olan bölgede tarım sektörünün tek fuarı olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda fuarı Doğu Güneydoğu ve Ortadoğu ekseninde sektöründe buluşma noktası olarak kabul edilmekle birlikte bölgenin en büyük çiftçi buluşması haline gelmiştir” dedi.

İpekyolu expo fuar

FUARDA 150 FİRMA YER ALACAK…

THY personel alımı yapacak! İşte başvuru şartları THY personel alımı yapacak! İşte başvuru şartları

Ulak, fuarın içeriğinden söz ederek, “Bölgede tüm çiftçiler ve tarım birimleri tarafından beklenen fuarımız, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere Van Valiliği, Van Ticaret Borsası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Van Ziraat Odaları tarafından desteklenmektedir. Fuarımızda tarım ve hayvancılık aletleri, tohum, sulama sistemleri, gıda ve birçok ürün sergilenecektir. Her yıl traktör ve tarım aletlerinde satış rekorları gerçekleştirilen fuara başta ilimiz çiftçileri olmak üzere çevre illerinden Hakkâri, Ağrı Iğdır, Muş, Bitlis’ten çiftçilerimiz fuara davet edilmiştir” diye konuştu.

van fuar

FUARDA FİDAN DAĞITIMI DA OLACAK

Fuarda ücretsiz fidan dağıtılacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Tarım ve Orman Bakanlığımızın fuara özel bir sergisi olacaktır. Bu doğrultuda tüm tarım birimlerine ve çiftçilerimize özel bir hizmet sunacaklardır. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm halkımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapılmaktadır. Fuarımızda tarım aletleri, traktör, tohum, gübre, fidan, peyzaj ürünleri, gıda ve tarımsal birçok çeşit ürün sergilenecektir. Birbirinden renkli stantlarımız kurulmuş olup çeşitli ürün ve hizmet tanıtımı yapılacaktır.”

tarım ve hayvancılık fuarı van

KATILIMCI KOBİLERE YÜZDE 60 KOSGEB DESTEĞİ SAĞLANACAK

Fuarda 150 firma ile 50 bin ziyaretçi hedeflediklerini vurgulayan Ulak sözlerini şöyle tamamladı: “13’sü düzenlenen fuarımıza tüm bölge Tarım ve Orman İl müdürlükleri, ziraat odaları, ticaret oda ve borsalarından ziyaretçi beklenmektedir. Her yıl on binlerce ziyaretçiyi, yüzlerce profesyonel katılımcıyla buluşturan fuarımız 2023 yılında 150 firmayı 50 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflemektedir. Fuarda katılımcı Kobilerimize yüzde 60 KOSGEB desteği sağlanmaktadır. Fuarımızda en güzel kuzu yarışması düzenlenecek olup çiftçilerimize bilgilendirme ve sunumlar yapılacaktır. Ayrıca bölgemizde rağbet gören 81 ilden gelen yöresel lezzetler fuarda sergilenecektir. Fuar boyunca ücretsiz servislerimiz halkımızın ve çiftçilerimizin hizmetinde olacaktır. Fuarımızın başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olmasını dileriz. Tüm halkımızı bu büyük şölene davet ediyoruz diyerek sözlerini bitirdi.”

Editör: Necmettin Dursun