24 yıl aradan sonra kentte ilk defa düzenlenen turda bisiklet tutkunları yaklaşık 500 kilometre boyunca pedal çevirecek. Van Gölü Havzası ve Van’ı tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak ve Van Gölü farkındalığına katkı sağlamak amacıyla ilk defa düzenlenen organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van Valiliği, Bitlis Valiliği, Muş Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Tesla'nın o modelinde sıra 7 yıldır bitmiyor! Tesla'nın o modelinde sıra 7 yıldır bitmiyor!

ULUSLARARASI BİSİKLET TURU 4 GÜN SÜRECEK

07-10 Eylül 2023 tarihleri arasında 4 gün sürecek olan Tour of Van Bisiklet Turu, 1. gün Van'dan başlayıp Tatvan'da sonlanacak. Etabın, 2. gününde Tatvan'dan Ahlat üzerinden Malazgirt'e, 3. gün Malazgirt Adilcevaz üzerinden Erciş ve 4. gün Erciş'ten Van'a ulaşılarak son bulacak. Ayrıca her etap sonunda ise ödül töreni düzenlenecek.

Van Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen Bisiklet Festivali, uluslararası düzeyde Yüzme Festivali, Fotoğraf Maratonu ve Van Denizi Yarı Maratonu gibi faaliyetler bu etkinliğin düzenlenmesinde etkili olurken, yapılan etkinlikler kentin tanıtımına katkı sağlıyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ