Yardımsever kadınların el emeği göz nuruyla hazırladığı ürünler, stantlara yerleştirildi. Kermeste satışlardan elde edilen gelir, saldırılardan zarar gören Filistin'deki sivillere ulaştırılacak. Kermesi ziyaret eden AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Filistin’in yanında olduklarını ve dünyaya haykırdıklarını söyledi. 

Dünyanın gözü önünde Müslüman katliamının gerçekleştiğini belirten Türkmenoğlu, şöyle konuştu: “Yaşanan zulme tepki olsun diye hem maddi hem de manevi yönde AK Parti İpekyolu teşkilatımız bir kermes düzenliyor.  Herkes kendince yapabileceği etkinliklerle destek olmaya çalışıyor. Burada toplanan tüm gelirler ise Filistin’deki sivillere gönderilecek.  Bu drama duyarsız kalmak içimizi acıtıyor. Allah yardımcıları olsun”

Türkiye’yi derin etkileyen bu saldırı kınadıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Emre Güray, “İsrail devleti çocuk, kadın dinlemeksizin büyük bir zulüm yaşattı. Tarihte eşi benzeri olmayan katliamlardan bir yenisini ekledi. Bir nebze olsun Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuz için bize umut veriyor.” Dedi.

Bu savaşın kabul edilir olmadığını söyleyen AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, “Bu kermes AK Parti İpekyolu İlçe Kadın Kolları başkanlığı olarak düzenlenmiştir. Bizlerde elimizden gelen desteği verdik. Düzenlen kermese halkın yoğun bir ilgisi var. Kermes alışveriş olarak değil Şehit olan çocuklar için düzenlenmiştir. Orda evsiz kalanlar küçük bir gelir kapısı olacak. Yaptığımız iş büyük değil ise en azından saflarımızın belirlenmesi adına düzenlenmiştir. Bizde bu etkinliğe destek için burada bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

İbrahim Yumaklı: Bal gibi üretim ile dünyada ikinciyiz İbrahim Yumaklı: Bal gibi üretim ile dünyada ikinciyiz

AK Parti İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanı Suzan Türkoğlu ise kermesten elde ettikleri gelirleri Filistin’deki çocuklara ve sivillere ulaştıracaklarını söyledi. Müslüman aleminin birlik olması gerektiğini ifade eden Türkoğlu, “Bugün Filistin’deki savaşın 15 günü ve İkinci Dünya Savaş’ından bu yana görülmemiş bir katliam yaşanıyor. Bizde tüm Sivil Toplum Örgütlerine örnek teşkil etmek için kermes düzenledik.  Çok zor bir dönem ve sessiz kalmış bir Müslüman alemiyle karşı karşıyayız.  Allah o çocukların hesabını bizden soracak” dedi.

Sivil halk üzerine yapılan bu zulüm kabul edilmediğini dille getiren İş insanı Akın Dinçer, “Bütün dünyayı derinden etkileyen insanlık duygularının yitirilmediği bir dönem geçiriyoruz. Masum insanların her gün öldüğünü görüyoruz. Bütün İslam âlemi bu acıyı yaşıyor. Bununla birlikte yapacaklarımız kısıtlı olsa bile en azından safımız belli olsun istiyoruz. Bu yapılan kermeste az da olsa destek olmak için buradayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM