Yurt genelinde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son günlerde serin ve yağmurlu geçen hava durumuna yönelik açıklama yaptı.

HAFTA BOYU YAĞIŞLI GEÇECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Bilecik, Kayseri, Aksaray, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mardin, İzmir'in kuzey, Manisa'nın doğu, Balıkesir'in güney kesimleri, Adana'nın güney ve doğu kesimleri ile Diyarbakır ve Batman'ın güney çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK KESİMLERDE ÇIĞ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Marmara ve Ege Bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Güney Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu Elazığ çevrelerinin gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

VAN 0°C, 8°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

Akaryakıta zam gelecek mi? Akaryakıta zam gelecek mi?

ERZURUM -4°C, 7°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

KARS -5°C, 11°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

MALATYA 4°C, 16°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ