HÜDA Par Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, yaptığı açıklamada, İsrail'in günledir Gazze halkını vahşice bombaladığını belirtti. Saldırılarda kadın ve çocukların katledildiğini hatırlatan Tasan, "Bu acımasız katliamlara rağmen batılı liderler, işgal edilmiş Filistin topraklarına gidip Siyonist terör örgütü İsrail'e desteklerini açık bir şekilde sunmakta. Hiçbir gerekçe bu vahşi katiller ile ticari, ekonomik, diplomatik ilişkileri sürdürmeyi meşrulaştıramaz. Alınan destekle çocukların üzerine ölüm kusmayı haklı gösteremez." diye konuştu.

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık

Soykırıma karşı gerekli adımların atılması gerektiğini ifade eden Tasan, şunları kaydetti: "Batı'dan asla adalet ve merhamet dilenmeyeceğiz. Karar vericilerimize görevlerini hatırlatmaya devam edeceğiz. Bu halkımızın en tabii hakkıdır ve halkımız bu hakkından asla vazgeçmeyecek. Gazze’deki Siyonist soykırım üçüncü ayına girdi. Saldırı ve katliamlar barbar şekliyle devam ediyor. Esir takasının yapıldığı yedi günlük aradan sonra dünya genelindeki eylemler ve tepkilerin dozu düştü. İsrail bu tepkisizlikten cesaret alarak ahlaksızlığının şiddetini arttırdı. Susmayalım! Gazze için başlatılmış olan yardım kampanyalarına destek verelim."

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ