Van’da sağlık alanında yapılan önemli yatırımlara bir yenisi daha eklendi. İl dışından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi için gelen hasta yakınlarının konaklaması için önemli bir proje hayata geçirilecek. Hastane yerleşkesi içerisinde hastanede tedavi gören hastalar için Refakatçi Oteli yapılacak.

BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı! BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı!

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Şehir Hastanesi projesi, Van’ı bölgenin sağlık üssü yapacak hem de tüm bölgenin sağlık yükünü taşıyacak olması nedeniyle yapılacak “Refakatçı Oteli” il dışından gelen hastalar için büyük kolaylık sağlayacak.

REFAKATÇİ OTELİ PROJESİNİN KEŞİF VE PLANLAMA ÇALIŞMALARI

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesine il dışından gelecek hasta yakınları için yapılacak olan “Refakatçı Oteli” projesinde keşif ve planlama çalışması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Hastanemizde tedavi gören hasta refakatçilerine hizmet verecek olan “Refakatçi Oteli” yapımı için keşif ve planlama yapıldı. Yer keşfi ve planlaması yapılan “Refakatçi Oteli” çalışmalarına; Van Vali Yardımcısı Furkan Duman, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Özvan, VASKI Genel Müdürü Cem Ülker Kaplan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar Daire Başkanı Seyfullah Şağban, İl Sağlık Müdürü Vk. Uzm. Dr Sevcan Sağlam ve Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Remzi Sarıkaya katıldı.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ - NECMETTİN DURSUN