VASKİ, özellikle yaz aylarında kullanılan kaçak suyun artması ve bağ bahçe sulanmasından dolayı şebeke basınçlarını sağlayamadıklarını ve bu nedenle su kesintilerinin yaşandığını duyurdu. su sayacı olmayan ve abonesiz olan vatandaşların ivedi bir şekilde kaçak su hatlarını iptal etmeleri ve su sayacı olmayan abonelerin de müdürlüğümüze gelerek su sayacı müracaatı yapmaları gerekmektedir.

DENETİMLER SIKLAŞACAK

Bazı semtlerde suyun azalması şikayetleri üzerine hareket geçen VASKİ yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda vatandaşlara bilgilendirme mesajı atılırken, kaçak kullanım ile ilgili denetimlerde sıklaştırılacak.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama

“İçme suyunun kaçak veya amacı dışında sulama için kullanılması bazı yerleşim yerlerinde su kesintisine, suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyetine sebep olmaktadır.” İfadeleri kullanılan mesajda, “5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ile kaçak su kullanımı yapan, su sayacı olmayan ve abonesiz olan vatandaşların ivedi bir şekilde kaçak su hatlarını iptal etmeleri ve su sayacı olmayan abonelerin de müdürlüğümüze gelerek su sayacı müracaatı yapmaları gerekmektedir. Aksi taktirde cezai işlemler uygulanarak savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.” Denildi.

VAN’IN KAYNAK SUYU YETERLİ

Ayrıca şuanda depolara yeterince suyun pompalandığı, Van’da israf ve kaçak suyun olmadığı takdirde Van'ın kaynak suyunun yeterli olduğuna dikkat çekilerek, VASKİ ekiplerinin artan kaçak su kullanımının önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ve düzenli su ücretini ödeyen duyarlı abonelerin hukukunun korunması noktasında gerekli çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Editör: Necmettin Dursun