Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2024 yılının ilk toplantısı yapılırken toplantıdan şehir için ulaşım hizmeti veren tüm araçlar için zam talebinde bulunuldu.

Şehrivan’a görüş bildiren Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul yeni yıl ile birlikte akaryakıt, sigorta, araba parçası gibi birçok kalemde yapılan fiyat artışlarının önüne geçmediklerini ve zam talebinde bulunduklarını açıkladı. Başkan Tuğrul yapılan zam talebi oranı yüzde 25 civarında olduğunu açıklarken zammın önümüzdeki hafta itibarıyla uygulanacağını duyurdu.

TUĞRUL: ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA ZAM YAPILMASI KAÇINILMAZ

Sabah namazına giden imama silahlı saldırı! Sabah namazına giden imama silahlı saldırı!

Esnaflarımızı kurtaracak, vatandaşlarımızı da zora sokmayacak bir zam talep ettiklerin sille getiren Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, “ Akaryakıt, sigorta, araba parçası gibi birçok kalemde fiyat artışlarının önüne geçilmiyor. Bu nedenlerden dolayı minibüsçü esnafımızın da şehir içi ulaşıma zam talebi var. Bizim talebimiz yüzde 50-60 civarında oldu ancak kurul yüzde 25 gibi düşük bir talepte bulundu. Görüşmelerimiz sürüyor, önümüzdeki günlerde zam kesinleşerek uygulamaya geçilecek. Maliyetlerin yükselmesinden dolayı şehir içi ulaşıma zam yapılması kaçınılmaz. Temennimiz esnaflarımızı kurtaracak, vatandaşlarımızı da zora sokmayacak bir zam yapılması” Dedi.

Para Nedir

YÜZDE 25 ZAM SONRASI YENİ FİYATLAR

Şehir içi ulaşıma yapılacak yüzde 25’lik zam sonrası M Plaka toplu taşıma araçlarında tam yolcu ücreti 11 TL’den 13 TL 75 kuruşa,

Şehir merkezinde 8 TL olan öğrenci ücreti yüzde 25’lik zam ile birlikte 10 TL’ye yükselecek.

Üniversite Kampüs tam yolcu ücreti yüzde 25’lik zam ile 13 TL’den 16 TL’ye 10 TL olan öğrenci ise 12 lira 50 kuruş olarak belirlenecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN