Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle beraber Salı gününden itibaren ülke genelinin büyük bir bölümü etkisi altında olurken kar yağışı Van'da da hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Son dakika! O ilde korkutan deprem! Son dakika! O ilde korkutan deprem!

VAN'DA 671 YOL ULAŞIMA KAPANDI

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, meteoroloji müdürlüğü ise çığ uyarısında bulundu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 73, Başkale’de 18, Çatak’ta 100, Erciş’te 140, Gevaş’ta 40, Gürpınar’da 145, İpekyolu’nda 15, Muradiye’de 37, Özalp’te 52, Saray’da 12 ve Tuşba ilçesinde ise 35 olmak üzere toplam 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

"VAN-BAHÇESARAY KARAYOLU 24 GÜNDÜR KAPALI"

Van-Bahçesaray karayolunun 80’inci kilometresindeki çığ riski nedeniyle 24 gündür ulaşıma kapalı tutuluyor. Yolun 5 ayrı noktasına düşen çığlar Karayolları ekipleri tarafından 29 Aralık 2023 tarihinde temizlenerek ulaşma açılırken, araç geçişlerine izin verilmedi. Çığ komisyonu bölgede yaptığı incelemeler sonucu bölgenin çığ riskinin devam ettiğini belirtti. 2 Ocak 2024 tarihinden sonra bölgede belli aralıklarla yağan ve düşen çığlar sonrası yolun ne zaman açılacağına ise çığ komisyonu karar verecek. Bahçesaraylılar ulaşımlarını Bitlis'in Hizan ilçesi bağlantılı yolundan sağlıyor.

AA-20231214-33179908-33179904-VANDA_16_KISILIK_TEKNIK_EKIP_BOLGEDE_CIG_TEHLIKESI_OLAN_YERLERI_BELIRLIYOR

METEOROLOJİDEN ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevrelerinin aralıklı kar yağışlı olması tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, “Van ili çevrelerinin ise öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman sert kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN - İHLAS HABER AJANSI