İlçede üniversite sınavına girecek öğrencilerin yaz tatillerini kapsamlı ve verimli bir şekilde geçirebilmeleri amacıyla İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediyesi destekleriyle hazırlanan ücretsiz yaz kursu hizmeti başlatılıyor.

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) öğrencilerine destek olmak amacıyla oluşturulan yaz kurs programlarından mezun gençler tamamıyla ücretsiz olarak faydalanabilecek. Sınırlı kontenjanlarla verilecek olan kurslardan faydalanmak isteyen öğrencilerin, Van ili İpekyolu ilçesi sınırlarında ikamet etmeleri yeterli olacaktır. Birinci dereceden şehit ve gazi yakınları (anne, baba, kardeş) ise hiçbir koşul aranmadan ücretsiz yaz kursundan faydalanabilecektir.b Ön başvurular 15 Haziran 2023 tarihinde başlayacak olup, başvurular online veya şahsen yapılacaktır. Kursların ön başvuru tarihlerinin son günü ise 22 Haziran 2023 Perşembe günü mesai bitiminde sona erecek.

ONLİNE BAŞVURU ADRESİ:

https://e-kurs.meb.gov.tr/Main.aspx

Şahsen Başvuru Adresi: Bahçıvan Mahallesi Sıhke Caddesi İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve

Dayanışma Vakfı Binası 4. Kat İpekyolu/VAN

Başvurularını belirtilen tarihler arasında yapmayan öğrencilerin kaydı dikkate alınmayacaktır.

Ön kayıtlar değerlendirilmeye alındıktan sonra kontenjana giren öğrenciler bilgilendirilecek, kesin kayıt için bazı evraklar talep edilecektir.

Kesin kayıt için istenilecek evraklar;

1. Diploma Fotokopisi

Yeni müfredat geliyor! Yeni müfredat geliyor!

2. 1 Adet Fotoğraf

Editör: Necmettin Dursun