ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Van ziyaretinde, yerel seçimi işaret edip “Van’ın rengini değiştireceğiz” deyip 2024 seçimi için start verildi. AK Parti cephesinde süreç genel seçimden hemen sonra başlarken AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da birkaç gün önce sürece değinerek; “Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız tüm Türkiye'de hazırlanan plana göre çalışmalara başladılar. Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele, en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak.” dedi. Bu açıklamanın üzerinden kısa süre geçmeden teşkilatlarda beklenen değişim startı da verildi. Seçim öncesi en doğru teşkilat ve en doğru adaylarla çalışmak isteyen AK Parti’de ilk istifalar kabul edilirken, adayların öne çıkması konusunda da sürecin startı verildi. Van’da da beklenen ilçe teşkilatlarındaki istifa süreci başladı.

YEREL SEÇİM GÜNDEMİ MEŞGUL ETMEYE BAŞLADI

Türkiye’de yerel seçim için geri sayım sürerken, siyasi partiler de bu kapsamda çalışmalarına hız verdi. 13 ilçesi olan Van’da da 2024’ün Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçim için hazırlıklar başlarken, belediye başkan aday adaylarının belirlenme süreci de devam ediyor. 1 milyondan fazla nüfusa sahip olan Van’da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylığı için bazı isimler adaylığını açıkladı. Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için şu ana kadar iki kişi adaylığını açıkladı. Adaylığını ilk açıklayan isim Vanlı iş insanı Şemsettin Bozkurt olurken, ikinci isim ise Milat Gazetesi Yazarı Galip İlhaner oldu. Bir taraftan genel parti politikalarının, bir taraftan aday arayışlarının sürdüğü süreçte teşkilatlarda da değişim başladı. AK Parti’nin başlattığı değişimler için düğmeye basılırken Van’da ilk istifayı veren ilçeler iki merkez ilçe oldu. Yerel seçim sürecinin bir parçası olan süreçte AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Etem Görgülü ile AK Parti Edremit İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, gelecek sene yapılacak seçimler için istifa ettiğini açıkladı.

VAN’DA YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ ADAYLAR İSTİFALARINI SUNMAYA BAŞLADI!

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Etem Görgülü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 2024 yerel seçimleri adaylığı için istifa ettiğini açıkladı. Görgülü, istifasını açıklayarak sözlerine şöyle başladı: “Saygıdeğer hemşehrilerim, 2020 yılı Ocak ayı itibariyle Genel Merkezimizin ve İl Başkanlığımızın tensipleriyle başlamış olduğum İpekyolu liçe Başkanlığı görevinden bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Bu kararı teşkilat mensubu ve mimar olarak İpekyolu ilçemizin ve şehrimizin geleceğine yön vermek ümidiyle almış bulunmaktayım.”

GÖRGÜLÜ İSTİFASINI VERİP ADAYLIĞINI DUYURDU

Görgülü, belediye başkan aday adaylığını açıklayarak, “Mimarlanın asıl sorumluluğu çevresini güzelleştirmektir. Bu sorumluluk duygusuyla teşkilat mensubu biri olarak ilçemize yapmış olduğum hizmetlere bu kez, bölgeye ve sorunlara hâkim, şehrin sorunlarıyla ve gelişimiyle ilgili vizyoner çözümler üretebilen Mimar bir Belediye Başkanı olarak devam etmek istiyorum” dedi. Hedeflerini dile getiren Görgülü, “İlçemizin altyapısından üstyapısına, kültürel ve sosyoekonomik durumuna, kozmopolitik yapısına, imarına ve planlamasına hakim bir mimar olarak, yüksek potansiyeli olduğunu düşündüğüm İpekyolu ilçemizi AK Belediyecilik ile buluşturup ehliyet ve liyakat sahibi donanımlı ve dinamik kadrolarla, nice nitelikli vizyoner projelerle ilçemize hizmet etme gayesi kişisel olarak bu süreçteki temel hedefim. Bizler gönül belediyeciliği anlayışını ve bu husustaki düsturumuzu Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Milletimize olan sevdamızla, hizmet yolunda yine kendisinden edindiğimiz düsturla ve hizmet aşkıyla devir alacağımız bayrağı yine çok daha yukarılara taşıyacağıma olan inancım tam. Bu süreçte tüm hemşehrilerimizin dua ve desteklerini bekliyorum” diye aktardı.

AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı AK Parti İlçe Başkanı seçim tartışmasında vuruldu! 1 gözaltı

GÖRGÜLÜ: HİZMET AŞKIYLA DEVİR ALACAĞIMIZ BAYRAĞI YİNE ÇOK DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIMA OLAN İNANCIM TAM

Görgülü, “İlçe Başkanlığım sürecinde desteklerini esirgemeyen il Başkanımız Emre Güray’a onceki donem İl Başkanımız ve mevcut dönem Milletvekilimiz Kayhan Türkmenoğlu’na, mevcut dönem Milletvekilimiz ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanımız Burhan Kayatürk'e, önceki dönem Milletvekillerimize, MKYK Üyelerimize, mevcut ve önceki dönem il Ana Kademe yönetimlerine, mevcut ve önceki dönem it Kadın ve il Gençlik Kolları Başkanları ve yönetimlerine teşekkürümü arz etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.  “İnandığımız bu davada bize durmak yok” diyen Görgülü sözlerini şöyle tamamladı: “Yine bu süreçte yüklenmiş olduğum yükü benimle birlikte yüklenen, birlikte çalışmaktan onur duyduğum Ana Kademe yönetimime, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarıma ve yönetimlerine, meclis üyelerime, mahalle başkanlarıma ve yönetimlerine, sandık kurulu Üyelerime, sandık müşahitlerime ve parti üyelerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Son olarak İlçe başkanlığım sürecinde ve bu kararda beni yalnız bırakmayan eşime, aileme ve dostlarıma sonsuz teşekkür ederim. Bizler bir yola çıktık ve inandığımız bu davada bize durmak yok!”

AK PARTİ EDREMİT İLÇE BAŞKANI SEZER BAYRAMOĞLU DA GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ!

AK Parti Van Edremit İlçe Başkanı olarak göreve başlayan Sezer Bayramoğlu, belediye başkan adayı olmak için sosyal medya hesabından istifasını duyurdu. Bayramoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Saygıdeğer Hemşehrilerim, Bugün sizlerle, 2020 yılının Ocak ayında başladığım AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldığımı paylaşmak istiyorum. Bu kararı, Edremit'e hizmet etme yolunda yeni bir adım atma niyetimle almış bulunmaktayım. Görev sürecim boyunca, AK Parti ailesinin bir parçası olarak, sizlerin güvenine layık olabilmek için teşkilatımla birlikte tüm gücümle çalıştım. Edremit'in sorunlarını dinledim, çözüm önerileri sunmaya çalıştım partimin ve ilçemin geleceğine yönelik projeler üretmeye gayret ettim. Ancak, bu süre zarfında, daha geniş kapsamlı ve etkili bir şekilde hizmet verebilmek için, nasibimizde de varsa belediye başkanı adayı olma kararı aldım. Bu kararımda, Edremit'in gelişimi ve refahı için daha fazla katkıda bulunma arzusu etkili olmuştur” diye konuştu.

BAYRAMOĞLU: DAHA YAŞANABİLİR BİR EDREMİT İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Hedeflerini belirten Bayramoğlu, “Belediye başkan adayı olduğum takdirde, bölgemizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, daha yaşanabilir bir Edremit inşa etmek için çalışacağım. Vizyonum, şeffaf yönetim anlayışıyla, katılımcılığı ve paylaşımcılığı esas alarak, tüm Edremitlilerin ihtiyaçlarına yanıt verecek projeler üretmek ve hayata geçirmektir.  Bu süreçte, AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevimi yürütürken bana destek olan İl Başkanımız Sn. Emre Güray’a, Belediye Başkanımız İsmail Say’a, Milletvekillerimiz Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu’na, önceki dönem milletvekillerimize, ilçe yönetim kurulu üyelerime, ilçe Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarıma ve yönetimlerine, il yönetim kurulu üyelerimize, il Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarıma ve yönetimlerine, tüm teşkilat mensuplarına ve partililere teşekkür etmek istiyorum. Sizlerle birlikte çalışmak, benim için büyük bir onur ve gurur kaynağı olmuştur. Bundan sonraki süreçte de aynı heyecan ve azimle çalışmalarıma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“VİZYONUM, TÜM EDREMİTLİLERİN İHTİYAÇLARINA YANIT VERECEK PROJELER ÜRETMEK VE HAYATA GEÇİRMEKTİR”

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevinden bugün itibariyle ayrıldığını belirten Bayramoğlu, “Son olarak, bu kararımda yanımda olan eşime, aileme ve dostlarıma minnettarlığımı ayrıca ifade etmek istiyorum. Destekleriyle her zaman fedakarca yanımda olan onlara şükranlarımı sunuyorum. Belediye başkanı adayı olma niyetimle istifa ettiğim AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Sizlerin de desteğiyle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Edremit'i daha ileriye taşımak için yola çıkma niyetindeyim. Bu süreçte, görüşlerinize ve önerilerinize her zaman açık olacağım. Siz değerli hemşehrilerimin desteğiyle, yeni bir döneme adım atacağımızı biliyor ve sizleri bu heyecan dolu yolculukta yanımda görmekten mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum. Hepinize saygılarımı sunar, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Teşekkür ederim” dedi.

Editör: Necmettin Dursun