Geçmişte iletişim kurmanın hızlı ve kolay bir yolu olan kartpostallar şimdilerde tarihe karıştı. Van’da da bir zamanlar ilgi odağı olan kartpostallar gelişen teknoloji ile birlikte unutuldu.

VAN’DAKİ BU DÜKKANDA 37 YILLIK KARTPOSTALLAR BULUNUYOR…

Günümüzde eski dönemdeki kadar kullanılmayan kartpostallar, bir tek koleksiyoncuların ilgisini çekerken, Van’da 1986 yılından bu yana faaliyet gösteren dükkânda o zamandan bu yana kartpostallar bulunuyor. 1986 yılından bu yana Van’da halı üretimi ve satışı yapan esnaf Hamza Acar’ın dükkânında o zamanlardan kartpostallar bulunuyor. 37 yıllık kartpostalların üzerinde Akdamar Adası ve Kilisesi, Van Kedisi, Muradiye Şelalesi, Van’ın turistik yerleri yer alıyor. Talebin azalmasıyla birlikte unutulan tarihi kartpostallar Van’da bu dükkânda zamana karşı direniyor.

20 yıldır diyaliz hastası olan Vanlı Resul Bingöl yardım eli bekliyor! 20 yıldır diyaliz hastası olan Vanlı Resul Bingöl yardım eli bekliyor!

BU KARTPOSTALLAR İNSANI ESKİ VAN’A GÖTÜRÜYOR…

Kartpostallar ile ilgili Şehrivan’a konuşan Acar, o yıldan 3-4 bin kartpostalın bulunduğunu dile getirerek, “Kartpostallar 1986 yılından. İlk iş yerimizi açtığımızda eski Bayram Oteli’nin hemen yukarısında sıralı topraklı evler vardı. O dönemde Van’a yoğun olarak turist akını vardı. O dönemler satmaya başladık. Dükkânın önünde sergiliyorduk ve turistler alıyordu. O zamanlar çok iyi satılıyordu, şimdi kimsenin dikkatini çekmiyor.

Bu kartpostallar da 1986 yılından olanlardır. O zamana dair 3-4 bin kartpostal var. Van’ın turistik yerleri, doğal güzellikleri, sosyal yaşamı, giyim kuşağını bu kartpostallar da bulmak mümkün” dedi.

Kaynak: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL