Van’da dün akşam saatlerinde, Van Filistin’e Destek Platformu organizasyonuyla "Gazze'ye Işık Ol" meşaleli yürüyüşü, Kent Park önünde başlamış, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce kişi, Maraş Caddesi'nden Beşyol Meydanına varmıştı. Yürüyüş sırasında bir grup, Maraş Caddesi üzerinde bulunan Burger King Şubesine saldırmıştı. Saldırıda restoranın camları kırılırken, bu saldırı sosyal medya hesaplarından birçok kişi tarafından paylaşılmış ve kınanmıştı.

“VAN ESNAFI HİÇBİR ZAMAN SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Yaşanan saldırının ardından Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Vanlı iş insanı Zahir Kandaşoğlu, Burger King Şubesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Kandaşoğlu, saldırıyı yapanları kınadı. Kandaşoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Evet İsrail'i hepimiz büyük bir nefretle kınıyoruz.

Sabah namazına giden imama silahlı saldırı! Sabah namazına giden imama silahlı saldırı!

AMA BURADA ESNAFIN SUÇU NE?

Katliamın bir an önce son bulması için gece gündüz dua ediyoruz. Hepimiz mazlum Filistin halkının yanındayız. İnanın katliam görüntüleri yüreğimizi parçalıyor. Ama burada esnafın suçu ne? Bir kaç kişi gitmiş Burger King'in camlarını kırmış, çalışanlara sataşmış, orada oturan çocukları korkutmuş. Ben onları da kınıyorum. Böyle protesto olamaz. Şunu iyi bilin Van esnafı hiçbir zaman sahipsiz değildir. Kim de gelirse gelsin kabul edemeyiz. Bugün Burger King'e gittim, çalışanlara geçmiş olsun dileklerimi ilettim”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ