ŞEHRİVAN ÖZEL - Van Ticaret ve Sanayi Odası ile İktisadi Kalkınma Vakfı tarafından "Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB Katılım Sürecine Yansımaları" semineri düzenlendi.

Van'da bir süredir hazırlığı yapılan Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB Katılım Sürecine Yansımaları, Van TSO ev sahipliğinde Van'da yapıldı.

Van TSO başkanı ile İktisadı Kalkınma Vakfı Başkanları'nın ve yönetim kurulu üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda iklim değişikliği, yeşil dönüşüm gibi önemli konular konuşuldu.

Van YYÜ’de gala konseri büyük beğeni aldı! Van YYÜ’de gala konseri büyük beğeni aldı!

Birbirinden önemli değerlendirmelerin yapıldığı toplantıdaya yönelik az sayıdaki katılım geçtiğimiz yıllarda ve aylarda yapılan toplantılara gösterilen tavırdan farksız olmadı. Kentin susuzluğu, iklim değişikliği, kuraklığının konuşulduğu toplantılarda da yeterince katılım sağlamayan kurum ve kuruluş temsilcilerinin sayıca az olması Van TSO eski başkanından tepki aldı.

Konuyla ilgili bir mesaj paylaşan Van TSO ve Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, şu şekilde eleştirilerde bulundu; 

Bu çok önemli bilgilendirme toplantısına 14 belediyeden ve Meslek Kuruluşlarının ilgili olanlarından hiçbiri katılmazken Kamu kurum kuruluşlarının üniversite dahil sadece 6’sı vardı. Kamu kurumlarından bulunması gerekenlerde yoktu.

Kaynak: ZENÜN YEŞİL