Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da etkisini gösteren kuraklık tehlike arz etmeye devam ediyor. Kentte kuraklığın etkilerinden dolayı birçok sulak alan çekildi. Van Gölü de kuraklıktan nasibini alırken, kuraklıktan dolayı küçülen bir göl de Arin Gölü. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü’nün 3’te 1’lik bölümü kurudu. ^

ARİN GÖLÜ’NÜN 3’TE 1’LİK BÖLÜMÜ KURUDU

Bu durumla ilgili açıklama yapan Vangölü Aktivistleri Derneği, Arin Gölü’nün çekilmeye devam ettiğine dikkat çekti. Dernekten yapılan açıklamada, Van Gölü Havzası için su yönetim planının hayata geçirilmesine vurgu yapıldı.  

Doğa, yaban hayvanlarıyla güzel Doğa, yaban hayvanlarıyla güzel

“HAVZA İÇİN SU YÖNETİM PLANI HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

İşte Vangölü Aktivistleri Derneği’nin açıklaması: “Kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle Arin Gölü'nün üçte biri kurudu. Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü'nün üçte birlik bölümü, kuraklık, bilinçsiz sulama ve açılan su kuyuları nedeniyle kurudu. Bünyesindeki birçok su kaynağının kuruduğu Van Gölü havzasında yer alan, Süphan Dağı eteklerindeki Arin Gölü su kaybetmeye devam ediyor. Van Gölü Aktivistleri olarak Arin Gölü için bir çok farkındalık etkinlikleri düzenledik ve düzenlemeye devam edeceğiz. Havza için su yönetim planı hayata geçirilmelidir.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ORHAN SAĞLAM