ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Kentin sağlık sistemindeki aksaklıklara odaklanarak ekibiyle birlikte hızlı bir atılım gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, kronik sorunları çözmeye de devam ediyor. Birçok ilçedeki eksiklikleri azaltan kent için de yeni büyük hastanelerin startını veren Tosun, şehir hastanesi müjdesinden sonra Şehrivan’a konuşarak kentteki mevcut durum ile ilgili de bilgiler verdi. Tosun, Van’da randevu ile hastaneye gitmenin kolaylaştığını, dışarıya sevk edilen hasta sayısının da ciddi oranda düştüğünü söyledi.

Van'da ambulans uçak travma tedavisi gören hasta için havalandı! Van'da ambulans uçak travma tedavisi gören hasta için havalandı!

TOSUN: VAN, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE İL DIŞINA EN AZ SEVK YAPAN İL HALİNE GELDİ

Tosun, Van’ın bölge iller arasında il dışına en az sevk yapan il haline geldiğini dile getirerek şunları söyledi: “Van halkının sağlık sistemine güvenmesi lazım. Biz göreve geldiğimizde 50 tane hastamız ambulansla il dışına sevk oluyordu. Şu an bu sayı 10’un altına indi. Van, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde il dışına en az sevk yapan il haline geldi. Van’da birçok işlem yapılıyor. Halkın daha büyük şehirlere gitme talebini duyuyoruz ama bunların Van’da yapıldığının da bilinmesini istiyoruz. Hastanelerimize başvurduklarında kısa randevu süreleriyle bunları da gerçekleştirdiğimizi söylemek istiyorum.”

TOSUN: VAN’DA ŞU AN BÖLÜMLERE YÜZDE 80-85 BANDINDA RANDEVU ALINABİLİR

Van’da randevu sorununun çözüme kavuştuğunu belirten Tosun şunları aktardı: “Van’da sağlık sektöründe özellikli işlemlerin birçoğu yapılıyor. Van’da halkı sağlık sistemiyle buluşturmada bir problem vardı. Bu iletişim problemini de gerek yeni hastanelerle gerekse hekimlerimizin ve sağlık personellerimizin üstün gayretleriyle aşmayı hedefliyoruz. Şu an belli bir noktaya geldik. Onun dışında çok ciddi ve büyük bir problemimiz yok. İlk başladığımızda halkın randevu alamama probleminden bahsedildi. Biz bu yönde çalışmalar yaptık. Van’da şu an bölümlere yüzde 80-85 bandında randevu alınabilir. Bunların çoğuna bir gün sonra randevu alınabilir durumda, yüzde 10-15 kısımlık bazı branşlarda şu an randevu problemi yaşıyoruz. Bunu da inşallah kısa vadede atamalarla çözmeyi düşünüyoruz.”

“SAĞLIK HİZMETİNİ ALAN İNSANLARIN BİZİM GÖREMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ FARKLI BİR GÖZLE GÖREBİLECEĞİNE İNANIYORUZ”

Tosun, Van için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: “Kentin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Bakanlığımızla koordineli bir şekilde yatırımları planlıyoruz. Randevu problemini, sağlık personellerimizin üstün gayretleriyle belli bir noktaya getirdik. Geri kalan kısmı da inşallah halledeceğiz. Bizim göremediğimiz bazı noktaları gerek STK’lar, gerek basın, gerek halkın bize direkt gelip ulaşması lazım çünkü sağlık hizmetini alan insanların bizim göremediğimiz şeyleri farklı bir gözle görebileceğine inanıyoruz. Van’a hizmet etmek için herkesin fikirlerine saygı duyuyoruz.”

Editör: Necmettin Dursun