ŞEHİR MERKEZİNE YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Soğuk havanın her geçen gün kendini iyiden iyiye hissettirdiği Van’da, şehir merkezine yılın ilk karı yağdı. Yaklaşık 2 gündür kentte etkili olan sağanak yağış yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakırken zaman zaman sürücülere zor anlar yaşattı.

ARTOS DAĞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü kentin yüksek kesimleri de beyaza büründü. Van'ın doğusunda bulunan 3 bin 200 rakımlı Erek Dağı, Gevaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan 3 bin 550 rakımlı Artos Dağı beyaza büründü.

Türkiye, İsrail ile olan tüm ticari ilişkilerini durdurdu! Türkiye, İsrail ile olan tüm ticari ilişkilerini durdurdu!

GÜZELDERE GEÇİDİ'NDE KAR YAĞIŞI VE SİS SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve sis sürücülere zor anlar yaşattı. Araç trafiğinin yoğun olduğu Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde de görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düştü.

BAHÇESARAY’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Kar yağışı Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 rakımlı Karabet Geçidi ile Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nı Doğubayazıt ilçesi bir birine bağlayan Tendürek Geçidi'nde de etkili okurken, sürücüler yolda kontrollü olarak ilerledi.

VAN-HAKKARİ KARAYOLUNDA KARA YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu. Yer yer zor anlar yaşayan sürücüler yolun temizlenmesini istediler. Sabah saatlerinde Hakkari istikametinde Van'a giden sürücüler Van-Hakkari karayolu 32 virajlarda etkili olan kar ve fırtınaya yakalandılar. Bazı sürücüler zincir bağlayarak yoluna devam etti. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığını belirten sürücüler karla mücadele başlatılması çağrısında bulundular.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ-İHA