Önceki yıllarda amatör spor kulüplerine çeşitli yardımlarda bulunan Büyükşehir Belediyesi bu yıl da gençlerin sportif aktivitelerinde kullanılmak üzere “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında kentteki amatör spor kulüplerine 4 milyon TL’lik nakdi yardım yaptı.

VAN’DA DA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Törende konuşan Vali Balcı, “Bugün burada güzel bir gün için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Amatör Spor Haftası dolayısıyla amatör spor kulüplerine desteğimizi vermek için bir araya geldik. Ben sporu, sporcuyu, sportif faaliyetleri seven bir vali, idareci olarak sporsever gençlerle beraber bulunmaktan, antrenörlerle, beden eğitimi öğretmenleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sporcuları çok seviyorum. Onları desteklemekten büyük memnuniyet duyuyorum. Spor Van projesini başlatmıştık. Her çocuk anaokulu seviyesinden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye kadar ya bir spor dalıyla uğraşmalı ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmalı. Bu ana iki hedef doğrultusunda Van’da da çok güzel çalışmalar başladı ve devam ediyor. Çocuklarımız bir yandan sporla uğraşırken bir yandan da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olma yolunda hızla ilerliyor. Bunları bir taraftan motive ederken bir taraftan faaliyetler icra ederken bir taraftan da spor malzemeleri aldık” dedi.

BALCI: 50 MİLYON DEĞERİNDE SPOR MALZEMESİNİ VANLI ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ

Balcı, spor alanında yapılan çalışmaları dile getirerek, “Geçen sene aldığımız malzemelerle bu sene alacağımız spor malzemeleriyle beraber 50 milyon değerinde spor malzemesini Van Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarıyla alıp öğrencilerimizle buluşturmuş olacağız. 50 milyon değerinde spor malzemesinin öğrencilerle buluşması çok önemli. Sporcu fabrikası inşallah bitecek. Yaklaşık 100 milyon değerinde 5 tane salonu var. Çocuklar onun içinde spor yapacak. 12 tane yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. 22 tane kapalı spor salonu inşaatı devam ediyor. 250 tane de voleybol, basketbol sahası okul bahçelerine kurduk. Her ilçeye Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü münasebetiyle 2023 Spor Van Tesisleri dediğimiz voleybol, basketbol sahası, halı saha ve tenis kortundan oluşan açık hava spor tesislerini icra ettik” diye konuştu.

2 ligde play-off ve ligden düşen takımlar belli oldu! 2 ligde play-off ve ligden düşen takımlar belli oldu!

“VAN’IN ÇOCUKLARI SPORUN HER ALANINDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAK”

Spor altyapısına büyük katkı sağladıklarını belirten Balcı, “Bir taraftan sporu sevmek, öğrencileri sevmek ve onların geleceğine inanmak, onların hayallerine destek vermek, bu hayalleri gerçekleştirmek için faaliyetler icra etmek, ligler düzenlemek, sportif faaliyetler düzenlemek onlara destek vermek, diğer taraftan spor malzemelerini alıp çocuklarımızla buluşturmak bir taraftan da spor altyapısına katkı sunmak çok anlamlı. İnanıyorum ki önümüzdeki spor altyapısına büyük katkı sağlıyoruz. Van’ın çocukları sporun her alanında büyük başarılara imza atacak. Buna kalpten inanıyorum. Şu anda biz tohum serpiyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede bu tohumlar sonuç verecek” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMKÂNLARIYLA 4 MİLYON TL DESTEK VERMİŞ OLACAĞIZ”

Balcı, desteklerin süreceğini aktararak, “Desteklerimiz devam ediyor. Arttırarak devam edecek. Amatör spor kulüplerine geçen sene 2 milyon destek verdik. Bu sene Büyükşehir Belediyesi imkânlarıyla 4 milyon TL destek vermiş olacağız. Bizim desteğimiz bir kereye mahsus değil. Bu yaptığımız spor yatırımları bugünün parasal değeriyle 1 milyar tutarında. Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığının kaynaklarını birleştirerek yaptık. Devletin gerçek sahibi millete paraları harcamış olduk” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN