Van Büyükşehir Belediyesi’nin, prestij projelerinden olan sahil yolunda peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları devam ederken 12 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük Sahil Parkı Rekreasyon Alanı Projeleri açılış için gün sayıyor.

VAN SAHİL YOLU’NDA PEYZAJ VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI

Asfalt çalışmaları tamamlanan projede, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları ise aralıksız bir şekilde sürüyor. 100’lerce araç ve personelin hummalı bir çalışma yürüttüğü Sahil Yolu ve Sahil Parkı, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının organizasyonunda kadın eliyle yürütülen peyzaj çalışmalarında mevsim şartlarına uygun 400 adet Çınar, 300 adet Süs Elması, 300 adet İğde, 200 adet Dilbudak, 800 adet Akçaağaç ile 100 adet Söğüt ağacı ve bin 570 Mazı Çiçeği, 20 bin adet gül, 30 bin Ateş Dikeni çiçeği, 45 bin Ardıç ve 60 bin Berberis çiçeği toprakla buluşturuluyor.

Kamuda köklü değişim! Kamuda köklü değişim!

SAHİL YOLU EN KISA SÜREDE TAMAMLANARAK HİZMETE AÇILACAK

Ayrıca peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte bisiklet yolu, yaya ve yürüyüş yolu, aydınlatma, çocuk oyun grupları, fitness aletleri, spor sahaları, güvenlik kulübeleri, WC ve Mescit gibi donatıların da inşası devam ediyor. Yapılan çalışmaları sık sık yerinde takip ederek, çalışmaların her aşamasını inceleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van iklimine uygun ağaçların dikildiği, peyzaj çalışmalarının hızla sürdüğü Sahil Yolu’nun kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağı müjdesini verdi.

KENT TRAFİĞİ NEFES ALACAK

İskele-Fidanlık ve Fidanlık-Havalimanı olmak üzere iki etap şeklinde hayata geçirilen proje, Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturarak, kent trafiğine de rahat bir nefes aldıracak. Ayrıca Hatuniye Yolu, Eski Kale Yolu, Yaşar Kemal Parkı ve ara bağlantıları da yapılan Sahil Yolu’nun Erciş Yolu’na kadar uzatılması hedefleniyor. Ekolojik belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projede alanda bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları korunarak, Van Gölü’nün doğasının korunması sağlanırken, göl çevresindeki canlıların doğal yaşam alanları da muhafaza edildi.

PROJELER BİRÇOK SOSYAL DONATI YER ALIYOR

Vanlıları, Van Gölü’nün eşsiz doğası ile buluşturarak, kente değer katacak olan mega proje kapsamında uluslararası standartlarda 30 metre genişliğinde sahil yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları, güvenlik kulübeleri, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, aydınlatma, mescit ve lavabolar yapılıyor. Son aşamaya gelen projenin kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ