Meteorolojiden edinilen son hava tahminlerine göre; Havanın bugün bölge genelinde parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Meteoroloji gece ve sabah saatlerinde sis ve pus hadisesi görüleceğinden görüş mesafesinde azalma, trafikte aksamalara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıldı.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya Kesimi ile Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, Muğla kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 6°C

Van’da iki İranlı şahsa 744 bin TL ceza! Van’da iki İranlı şahsa 744 bin TL ceza!

Parçalı bulutlu

HAKKÂRİ °C, 5°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Meteoroloji, 5 günlük hava durumunu açıkladı. Önümüzdeki 5 Ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceğini açıkladı. Havanın ülke genelinde Cumartesi günü itibarıyla sağanak yağış ve kar yağışının etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Cumartesi gününden itibaren birçok ilde kar yağışı etkili olması beklenirken Van’ın da güney ilçelerinde kar yağışının etkili olacak. Havanın Çarşamba gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına, batı bölgelerde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Rize ve Artvin kıyıları ile gece saatlerinden itibaren Muğla'nın Marmaris ilçesinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Ardahan ve Hakkâri çevreleri ile Van'ın güneyinin yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (yerel su baskını, heyelan, görüş mesafesinde azalma, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Doğu Karadeniz'in doğusunda batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ