Meteoroloji Van dahil 18 ile sarı ve turuncu kod ile uyarı yaparak kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışı uyarısında bulundu. Havanın ülke genelinin çok bulutlu kuzey ve doğu kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın bölge genelinde çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, yüksek kesimleri ise kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatı kesimlerde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; bölgenin kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden (40-70 km/saat) kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Güney ilçelerinde (Bahçesaray, Çatak, Başkale, Gürpınar, Gevaş) kar yağışlı

ERZURUM °C, 1°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı...

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Cumartesi akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların azalmasına bağlı olarak yağışların Van merkez ilçeleri dahil olmak üzere il geneli, Muş, Bitlis ve Hakkari'de zaman zaman kuvvetli olmak üzere kar, yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

18 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda beklenen karla karışık yağmur, kar ve sağanak nedeniyle; Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Muş, Siirt, Van, Batman, Hakkari ve Şırnak dahil 18 için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kuvvetli yağışlara bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bölgemizde beklenen kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın, güneyli ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman fırtınamsı rüzgar (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Bölge genelinde beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) ve fırtınanın (60-80 km/sa) etkisiyle birlikte baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmeleri, kuvvetli kar yağışına bağlı olarak kar savrulması ve kar sürülmesi meydana gelebileceğinden (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-VEYSEL İZGİ